Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Bevar Natursamarbejdet

Natursamarbejdet skaber grønne borgere

I et fremadskuende politisk perspektiv, ligner det for mig en tilbagegang, i at kunne styrke børn og unge i Århus til at blive aktive grønne borgere, hvis byrådet vælger at spare Natursamarbejdet væk. At der i sparerunden er bibeholdt naturvejledere i Århus, er jo i sig selv en god ide. Men det håndgribelige, jordnærer og tilknytningen til et specifikt sted med dyr, buske, træer, hemmelige huler, haver, redskaber og hertil tilknyttet formidling, vil gå tabt, hvis Natursamarbejdet lukkes.

Vi er mange i Århus der ikke har egen have, men bor i almene boliger. Vores børns adgang til natur, køkkenhaver og dyr må vi derfor finde uden for vores egen matrikel.

Vores søn som går i dagtilbud i Århus, har via hans besøg på natursamarbejdet lært næsten alt hvad han ved om dyr, natur og planter på Natursamarbejdet. Han kommer stolt hjem og fortæller, at hans hue er ”lavet” af et får og at en ged laver små runde lorte som ligner chokolade kugler. Han har gravet i en køkkenhave og fundet rigtige kartofler, spist en gul blomst, og i en alder af ikke engang 3 år, ved han at bier både laver honning, men også at bierne hjælper med at få en masse andre planter til at vokse. Alt dette har han lært gennem sine besøg på Natursamarbejdet.

I det private bruger vi ofte Natursamarbejdet som et udflugtssted, vi bor ikke i gåafstand til skov og strand, så det er ofte Natursamarbejdet vi besøger, når vi skal ud i det blå. Hver gang vi besøger Natursamarbejdet, er jeg forbløffet over, hvor mangfoldigt et sted det er. Der er altid så mange forskellige etniciteter, grupper og genrationer. Der er aldrig skrald eller synligt hærværk, og på trods af at der er liv, er der altid en rolig og rar stemning. Jeg falder ofte i snak med nogen når vi er der, hvilket er fantastisk, jeg møder altid et uformelt og trygt fællesskab på Natursamarbejdet.

Så vil I ikke være VILDT søde og bevare Natursamarbejdet, i stedet for at skabe et VILDT problem og lukke det. Så vi fortsat i Århus kan give vores børn og unge grøn adgang til natur, planter og dyr.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Karen Louise Steen Hansen

Indsendt

23/11/2022 21:28

Sagsnummer

HS8809497

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78