Gå til hovedindhold

Høringssvar

Skoletjenesten Aarhus Billed- og Medieskole

Som leder af afdelingen Talent and Skills Development på The Animation Workshop/VIA University College er det med stor undren, at jeg erfarer, at Aarhus Kommune - som led i en større sparerunde - har planlagt at nedlægge skoletjenesten i Aarhus Billed- og Medieskole.
Vi har de seneste 10-15 år haft et godt samarbejde med Aarhus Billed- og Medieskole om talentudvikling af børn og unge med særlig interesse og evner indenfor billedskabende medier og animation - heriblandt en række af de børn og unge, som senere i livet uddanner sig på vores internationalt velrenommerede animationsuddannelser i Viborg.
Gennem Aarhus Billed- og Medieskoles skoletjeneste har mere end 1200 aarhusianske børn og unge årligt haft mulighed for at skabe mediefortællinger og andre visuelle udtryk i skoletiden, på tværs af de muligheder, der i øvrigt er dem givet fra hjem og øvrige kulturelle/sociale sammenhænge.
Personlig dannelse og spirende interesser blomstrer, og talenter spottes og gødes i den helt uundværlige fødekæde indenfor talentudvikling af kunstneriske, visuelle medietalenter.
Talenter, som senere folder sig ud, og som vi med rette er stolte af i Danmark, når fx Jonas Poher Rasmussens animationsfilm FLUGT i foråret var nomineret til Oscar-statuetter og andre internationale, prestigefyldte priser.
Samtlige 1200 århusianske børn, der årligt oplever Aarhus Billed- og Medieskoles dygtige og passionerede undervisere i skoletjenesten, ender ikke på den røde løber i Hollywood, men alle får med garanti en helt særlig oplevelse, som kan skabe afsæt for en billedskabende interesse og nye, fordybende måder at være i verden på. Ikke mindst det sidste er om noget essentielt for en børne- og ungdomsgeneration i mistrivsel.

The Animation Workshop i Viborg anbefaler derfor, at man undlader at spare Aarhus Billed- og Medieskoles skoletjeneste væk, og derved med 'et pennestrøg' nedbryder det på alle måder givende tilbud, som skolen i årevis har udviklet og forfinet til stor glæde for såvel de aarhusianske børn og unge, som for talentudviklingen indenfor visuel billedskabelse.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Gry Lindebjerg

Indsendt

23/11/2022 21:30

Sagsnummer

HS4848085

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78