Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Nørrestenbro Skovbørnehave

Kommunalt eller privat?

Aarhus Kommune sender et helt forkert signal ved at nedprioritere daginstitutionerne - og specielt skovbørnehaverne. Både ift. til at tiltrække nye potentielle børnefamilier til midtbyen og ligeledes bibeholde børnefamilier i midtbyen. I forringer ganske enkelt jeres brand.

Vi er nytilflyttere til Aarhus Kommune og har aktivt søgt og valgt Nørrestenbro pga. skovbørnehaven. Denne mulighed var én af årsagerne til at vi turde flytte fra et hus i naturlige omgivelser i Vejle til en lejlighed i Aarhus midtby.

Det virker paradoksalt at man ønsker at nedlukke en skovbørnehave netop i en tid hvor natur oplevelser, forståelse for klima og mental balance er højeste prioritet for hovedparten af befolkningen.

Det er helt essentielt at vores børn får en god start på livet - og her bidrager hverdagen i naturen med en hel del positivt. En god start på livet for vores børn giver også en bedre økonomi for Aarhus Kommune på længere sigt.

Respekt for at udgifterne også stiger for en kommune såvel som for alle andre i samfundet. Men I finder besparelser de forkerte steder og løsningen er for drastisk.

Det må være muligt at finde besparelser andre steder end på skovbørnehaverne. Om ikke andet så må der kunne findes et kompromis med eksempelvis færre ugentlige dage i skoven eller at dele bus og faciliteter i skoven med andre institutioner eller foreninger. Eller i sidste instans en form for brugerbetaling. Slip kreativitet og innovation fri. Indtag interessenterne i stedet for at træffe beslutninger i lukket rum.

Nedprioterer I skovbørnehaverne sætter det for alvor tanker i gang hos forældre der om få måneder eller år skal vælge skole eller daginstitution til deres børn. For kan man regne med at Aarhus Kommune prioriterer dette område når der sendes de helt modsatte signaler? Bør man i stedet vælge en privatskole eller børnehave?

Var det ikke bedre at investere i et område som har afgørende betydning for byens nuværende og potentielt kommende borgere - fremfor at afvikle? Eller i det mindste bevare nuværende niveau? Der kommer næppe flere børn i institutionerne ved at forringe produktet.

Jeg håber I vil give denne beslutning en ekstra tanke. Og jeg er sikker på at alle interessenter vil bidrage positivt til at finde en bæredygtig løsning.

Hvis ikke Aarhus Kommune leverer tilstrækkeligt vil flere og flere vælge private tilbud.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jonas Danielsen

Indsendt

23/11/2022 21:30

Sagsnummer

HS2140623

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78