Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar samarbejdet med Århus Teater.

Jeg læser, at Århus Kommune vil spare ” Aarhus Teater Lærings efteruddannelse” væk?????. Det er total gal mands værk. Ved Århus Kommune da ikke, at Børn og Unge i den grad mistrives? Alt for mange krav, alt for megen digitalisering i forhold til social kontakt/kropslighed/bevægelse mm………….. . Alt for mange Børn og Unge har en ”diagnose”? Hvorfor?
Noget af grunden er helt sikker, at børn/unge mangler kontakt til deres krop. Når børn/unge først en gang har lært/mærket hvordan det virket, at trække vejret helt ned i maven, have fødderne godt ”plantet på jorden”, så mindskes deres nervøsitet/angst. Børn/unge husker gode kropslige oplevelser, og det giver dem Selvtillid, som er grundlaget, for at børn trives.
At udtrykke sig Kreativt er Healende for ALLE. Og specielt at lære om Teater i praksis, hvor det er Kroppen, som bruges giver Børn/Unge selvtillid, og en sikkerhed, til alt hvad de ellers beskæftiger sig med. De lærer også vejrtrækning, afspændings øvelser, og masser mere, som giver dem ressourcer med ud i hverdagen, som de kan bruge resten af Livet. Det er så grundlæggende og et must, at børn/unge lærer at lytte til deres krop, den har Visdommen. Selv den nyeste Videnskab taler om ”den cellulære hukommelse”. Derfor også en måde børn/unge kan holde sig sunde og raske på, både i Krop og Sind. Tænk hvad det Danske Sundhedsvæsen kunne sparer af penge, hvis ALLE børn fik denne læring med ud i Livet. Denne læring får børn/unge noget af ved samarbejdet med Århus Teater.
Kære Århus Kommune, en bøn om at der findes mennesker i Byrådet, som har Hjertet på rette sted, og som sætter trivsel, livskvalitet og sundhed for børn og Unge højere end noget andet. Bevar Aarhus Teater Lærings efteruddannelse. Tak. Med ønske om Teater-Glæde og Latter til ALLE Børn/Unge.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Alice Brohus Skriver

Indsendt

23/11/2022 22:13

Sagsnummer

HS7309868

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78