Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar nørrestenbros skovbørnehave

Det er et meget stort skridt, for et barn, at tage fra en lukket børnehavelegeplads til en åben skolegård midt i aarhus. I skovengruppen har man mellemskridtet, som jeg synes alle børn skulle have mulighed for at opleve og mærke på egen krop.
De frie rammer i skoven er en rigtig god mellemvej til at gøre børn beviste om deres eget ansvar for at kende de usynlige grænser for legeområdet, da der er flere voksne omkring dem til at guide.
Det er for de flestes skyld også kendte voksne, barnet tager det første mellemskridt med, da barnet har gået i børnehave i 2 år forinden i samme hus som skovgruppen er i.
De fleste børn vokser 10 cm med det mellemskridt, og bliver mere parat til læring i skolen, de har lært hvordan usynlige grænser virker for legeområder/skolegårde.
Derudover er det en unik måde at være omkring børn på, man kan på en anden måde følge børns egne initiativer da naturen er foranderlig konstant og der er konstant inspirations kilder til eventyr og oplevelser samt mulighed for motorisk udfoldelse og fordybelse.
Arbejder selv i en børnehave og ville ønske vi kunne give vores kommende skolebørn noget af det samme.

Bevar nørrestenbros skovbørnehave
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Cecilie Sørensen

Indsendt

23/11/2022 23:51

Sagsnummer

HS6052152

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78