Gå til hovedindhold

Høringssvar

Mere naturpædagogik, ikke mindre !!

Der skal ikke reduceres i pladser i naturbørnehaver! Tværtimod skal der arbejdes for at flere børn får den fantastiske mulighed for at få så meget udeliv og indblik i naturen og dens muligheder.
Efter at vores søn er kommet ud af institutionsbygningen og den indhegnede legeplads, så er hans motoriske udvikling og hans interesse i naturen steget markant. Kæmpe forskel, som både skal findes i forskellen mellem institutionsformerne, men skal også tilskrives personalet i Mariendal, der virkelig har muligheder for og med stor faglighed udnytter de meget større rammer de har ved at kunne agere i naturen.
Med nedlukning og sammenlægning forringes og reduceres den kapacitet der er til rådighed per barn, hvilket betyder en mere presset arbejdsdag og mindre overskud til at være der for det enkelte barn.

Udover ovenstående, så er planen om lukningen af Sølyst også en kraftig forringelse af kommunens mulighed for at give børnene i både daginstitutioner og skoler mulighed for at få indblik og undervisning i vores alles natur. Så vidt jeg er orienteret vil det være stik modsat kommunens egen målsætning!
Sølyst er en mulighed for alle, og især dem der ikke er i naturbørnehaver, til at kunne komme ud af børnehavestuen og klasselokalet og få fingrene i jorden og frisk luft, samtidig med de får værdifuld læring.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Martin Kring Maintz Andersen

Indsendt

24/11/2022 00:06

Sagsnummer

HS6592074

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78