Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Børnehuset Blæksprutten

Jeg ønsker hermed at anmode om at tilskud til Børnehuset Blæksprutten bevares. Det er efter min mening den forkerte beslutning at lade tilskuddet bortfalde, som der ellers er lagt op til i Sparekatalog for Børn og Unge.

Min begrundelse for dette tager udgangspunkt i to aspekter.

Først og fremmest det menneskelige aspekt. Børnehuset Blæksprutten er en lille unik børnehave, hvor der er masser af nærvær og fokus på børnene. Jeg er selv far til et barn i Blæksprutten som nyder godt af den ro og tryghed det giver at møde kendte ansigter hver dag. Dette er et sted hvor børnene trives. Blæksprutten har desuden et godt omdømme hos skoler i lokalområdet – de er kendt for at lykkes med at forberede børnene til en god skolestart. Børnehaven har en meget kompetent og erfaren daglig leder og dygtige pædagoger som har været i børnehaven i årevis. Det vidner om en god og tryg atmosfære for børn såvel som voksne.

Interessant nok har rådmand Thomas Medom om sparekataloget udtalt følgende til TV2 Østjylland: "Besparelserne er især et resultat af, at vi bliver nødt til bruge flere penge til det stigende antal børn, unge og voksne, som mistrives." Men at tage tilskuddet fra Børnehuset Blæksprutten, og dermed tvinge det til lukning og fratage børnene et sted hvor de trives, vil modarbejde dette mål.

Det andet aspekt er det økonomiske. Forslaget om at lade tilskuddet til Blæksprutten bortfalde vil ifølge sparekataloget give kommunen en besparelse på 226.000 kr. (langt den mindste besparelse af de syv forslag på dagtilbudsområdet). Men en lukning af børnehaven vil blot medføre at de penge skal bruges andre steder. Børnene skal placeres i andre tilbud og her skal der bruges flere ressourcer på at indkøre børnene – og det koster penge. Medarbejderne i Blæksprutten vil pludselig stå uden arbejde, hvilket også vil have omkostninger for kommunen.

Lukning af Blæksprutten vil have store konsekvenser for familierne, som skal have børnene placeret i nye dagtilbud. Indkøring af et barn i en børnehave kræver mange ressourcer. Men vigtigst af alt, vil det have store konsekvenser for børnene. Deres trygge hverdag med velkendte rammer vil blive revet fra hinanden og de vil skulle starte helt forfra.

Konsekvenserne ved lukning af Børnehuset Blæksprutten er ikke den eventuelle besparelse værd. Jeg vil derfor bede jer om ikke at lade tilskuddet bortfalde – for børnenes skyld.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Steffen Borup

Indsendt

24/11/2022 00:39

Sagsnummer

HS7832853

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78