Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Centre for læring

Som politisk parti uden for Århus Byråd bekymrer det os, at Århus Kommune påtænker en markant nedprioritering af både læseindsats og biblioteksadgang i sparekataloget for 2023. Vi kan konstatere ophør eller besparelser på en lang række læsefremmende indsatser i og uden for skolerne, herunder fx READ samt lukning af flere biblioteker herunder i de udsatte områder. Ingen af disse tanker kan vi støtte op om, men endnu voldsommere er vores bekymring ved udsigten til nedlæggelse af kommunens centre for læring – bedre kendt som skolebiblioteker.
Læsning – både evner og lyst er grundlaget for kulturerkendelse. Der skal læses for at kende vores litteraturhistorie, men også for at kunne deltage relevant på næsten alle museer samt teatre og biografer.
Det er grundlaget for deltagelse i demokratiet, at man kan læse de mange indlæg, som fremgår af de sociale og netbaserede medier, som præger det moderne mediebillede.
Læsning er desuden grundlaget for stort set alle andre fag – hvordan vil man løse en problemregningsopgave, hvis man ikke kan læse teksten? Vi lærer andre sprog via læsning på dansk og oversættelse, samt tekstbaserede grammatikeksempler.
Kort sagt er ikke blot evnen, men lysten til at læse et anker i kultur og en forudsætning for dannelse så vel som uddannelse.
Alt dette starter i skolerne, og den effektive dannelse som samfundsborger starter med den guidede lystlæsning, som efter vores opfattelse har sit grundlag i gode skolebiblioteker, altså centre for læring.
Vi vil opfordre til, at man i steder gentænker behovet for et specifikt kvindefodboldstadion på superliganiveau, og foreslår, at kvindefodbold indtænkes i eksisterende og evt. nye rammer for AGF’s Stadion, så der bliver plads til fodbold for begge køn på højeste niveau på ét stadion.
Med venlig hilsen
KristenDemokraterne i Århus
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lene W Andersen

Indsendt

24/11/2022 05:30

Sagsnummer

HS8997972

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78