Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Børnehuset Blæksprutten!

Vores ældste søn er for tidligt født og har haft en hård start på livet. I den kommunale dagpleje gik det godt, men da han derefter skulle videre til børnehavelivet, blev det hurtig tydeligt, at han ikke var tryg i en stor, integreret institution. Vi havde forskellige dialogmøder med PPR, og i hverdagen forsøgte pædagogerne på bedste måde at skærme ham og give pauser, men institutionens størrelse og normering samt fysiske rammer inde og ude gjorde det svært for ham at falde godt til. Grundet barsel med lillebror var det muligt med fridage og korte dage, men dette varede jo ikke ved, så vi tænkte, at NU skulle der ske noget, hvis børnehavetiden skulle ændres til det bedre inden skolestart. Det ville ikke give mening at flytte ham til en anden institution i vores lokalområde, da de alle er integrerede og stort set er samme størrelse, så vi måtte tænke kreativt. Efter en Google-søgning på ‘små børnehaver i Aarhus syd’ faldt vi over Blæksprutten, som vi ikke kendte til, men vi fik hurtigt sat et møde i kalenderen. Vi kunne med det samme mærke en helt anden ro, da vi trådte ind i børnehuset for første gang, og det var en helt anderledes oplevelse, end den lettere kaotiske hverdag og larmende modtagelse, vi var vant til i den integrerede institution.
Vi fik tilbudt en plads, som vi efter et døgns betænkningstid sagde ja tak til, og vi har aldrig fortrudt vores valg om flytning, selvom det også medførte længere transporttid, da Blæksprutten ikke ligger i vores distrikt.
Fra at have været stille, forsigtig og indadvendt blev vores søn mere og mere udadvendt, og takket være en stabil personalegruppe med fokus på og ikke mindst TID til at se det enkelte barn samt en lille tryg børneflok, fik han mere mod på tilværelsen og blomstrede helt op. Han er netop startet i skole og har fået mere robusthed, gåpåmod og livsglæde med i rygsækken fra sine år i Blæksprutten.
Vi var således heller ikke et sekund i tvivl om, at lillebror også skulle starte deroppe, og det er en fornøjelse at aflevere og hente en glad dreng hver dag.
Der er et meget lavt sygefravær blandt personalet, og det giver en enorm tryghed for børnene og kæmpe glæde hos os forældre, at vores børn møder de samme, velkendte voksne dag ud og dag ind. Der er ingen kaotiske afleveringer, og her er der tid og ro til at kunne sidde på skødet og få hjælp til at vinke, hvis det er dét, der er brug for den pågældende morgen.

Det er også derfor, at at vi i forældregruppen er så nedtrykte og fortvivlede over at få beskeden om, at den bedste, lille, unikke børnehave er lukningstruet. De 226.000kr, som kommunen kan spare ved at lukke børnehuset, er småpenge i et stort budget, og Blæksprutten er et helt enestående sted, som ikke findes magen til i Aarhus, så vidt vi ved.
Det vil få store konsekvenser for børnene, hvis kommunen fastholder beslutningen, da de risikerer at skulle flyttes til større institutioner, hvor de formentlig vil kræve mere støtte og en ekstra indsats, hvilket vil koste kommunen yderligere, så pengene er bestemt ikke sparet, da de højst sandsynligt ville skulle bruges i andre sammenhænge for at få børnene tilbage i trivsel.

Flere børn er gennem årene netop skiftet hertil fra store institutioner pga dårlig trivsel, og de blomstrer op og falder til i en lille og tryg børnegruppe med velkendt personale dag ud og dag ind. Vi har som sagt selv stået i samme situation, og Blæksprutten blev vores redning og gav en uvurderlig ro og stabilitet.
Lige nu går der en lille flok skønne børn, som alle trives med forudsigelighed og at være en del af en mindre gruppe børn og de samme voksne hver dag - det vil være hjerteskærende og meget bekymrende at skulle flytte dem andre steder hen, hvis kommunen fastholder beslutningen, og vi opfordrer på det kraftigste til at bevare Blæksprutten, så andre forældre fortsat kan få muligheden for at tilvælge denne lille unikke perle i en tid, hvor så mange børn mistrives.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mette H. Overballe

Indsendt

24/11/2022 05:57

Sagsnummer

HS4733514

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78