Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Små besparelser som direkte rammer kvaliteten hos børnene

Hver dag fortæller vi, hvor fantastisk Strandskolen er. Høj trivsel, stærk faglighed, gode faciliteter og dygtige medarbejdere. Det fortæller vi, fordi vi mener det, men også for at blive ved med at tiltrække elever til skolen. Vi er i hård konkurrence med privatskolerne i Aarhus - og hver gang I sparer, risikerer vi sammen at miste elever i folkeskolen og særligt i udskolingen på Strandskolen.
Vi er både undrende og ærgerlige over, at der over en bred kam efterlades børn og unge et dårligere sted, end det er i dag, når vi læser sparekataloget. Det er særligt bemærkelsesværdigt, at der prioriteres at lukke Sahl og Center for læring for så lille en besparelse, der glæder mange – sammenlignet med f.eks. taxakørsel. Man har fra politisk side netop pointeret, at spareforslagene ikke direkte skal påvirke børnene. Dette er svært at se i forhold til disse punkter.
Derfor bakker vi bl.a. Vorrevangsskolen op i deres høringssvar på følgende punkter, som omhandler Center for Læring, Sahl Lejrskole samt ophør af tilskud til kulturinstitutioner. Alle tre spareforslag er noget ALLE børn har glæde af.
Forslag 17: At lukke Center for Læring har store konsekvenser for børnenes mulighed for nemt og hurtigt at blive præsenteret for nyt materialet. Det forværrer lærernes mulighed for ordentlig forberedelse og forringe kvaliteten af undervisningen. Skolens MED-udvalg har særskilt kommenteret konsekvenserne af dette forslag.
Forslag 18: At lukke den kulturbærende institution Sahl Lejrskole skal nøjes regnes efter. Lejrskolen leverer fællesoplevelser, der ryster klasser sammen og styrker robustheden i klasserne. Genkendeligheden kombineret med den fulde madservice giver lærerne overskud til at styrke klasserne fagligt og socialt. Hvad bliver den reelle omkostning, hvis alternative lejrskolemuligheder skal vælges til i stedet? De 60 klasser som lejer stedet årligt kan vel ikke forventes at få direkte plads på kommunens andre lejrskoler, da de også er godt booket op? Og et lignede tilbud på det private marked med samme service ville reelt være lige så dyrt, så overvej en model, hvor det bliver dyrere for hver klasse at leje Sahl Lejrskole, men hvor tilbuddet kan beholdes.
Forslag 20 og 22: Med skolereformen skulle folkeskolen åbne sig op mod samfundet og samarbejde mere med idrætsforeninger, musikere, teatre og andre kulturinstitutioner. Alt sammen ord og tanker, som strider helt imod indholdet i disse to spareforslag. Denne type af undervisning med ture ud af huset og tilknytning af eksterne undervisere, gør en massiv forskel for mange børn på Aarhus’ folkeskoler. Det er en af fordelene ved at bo i en kommune med så mange muligheder.
Skolebestyrelsen på Strandskolen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Morten Holck Jørgensen

Indsendt

24/11/2022 09:29

Sagsnummer

HS2933596

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78