Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Aarhus Kommune har fortjent et Børnekulturproduktionscenter, der er mere end en tom skal

De foreslåede besparelser i B&U og MKB, der rammer kulturinstitutionerne, fjerner med et pennestrøg en stor del af den ekspertise og faglighed, der skal fylde et kommende børnekulturproduktionscenter. Den decentrale initiering og fastholdelse ude på de enkelte institutioner sikrer en kontinuerlig og faglig stærk videreudvikling af tilbuddene med udgangspunkt i kunsten og pædagogikken som trofast følgesvend. Det er og har været en anerkendelse af vigtigheden af netop det kunstfaglige som forudsætning og grundlag for disse tilbud.
I de decentrale tilbud sikres samtidig en bedre udnyttelse af den eksisterende kunstneriske og kulturelle bygningsmasse med aktiviteter der understøtter dets egentlige formål. Og det sikrer deltagernes møde med kulturinstitutionernes bygningsmasse der hvor kunsten skabes og samtidig en mere bæredygtig udnyttelse af bygningsmassen.
Når det er sagt så skal et Børnekulturproduktionscenter potentielt noget andet - og processen med at finde ud af hvad det skal kunne skal først til og påbegyndes. Men hvis de foreslåede besparelser realiseres fjernes en vigtig brik i puslespillet - nemlig dem der skal skabe indholdet.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Kasper Egelund

Indsendt

24/11/2022 10:51

Sagsnummer

HS0602932

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78