Gå til hovedindhold
Sparekatalog for Børn og Unge

Høringssvar mod besparelser på børn, unge og kulturtilbud, som rammer de svageste i Aarhus

Aarhus Kommune står overfor at skulle spare en masse penge. En stor besparelse skal findes på børneområdet, et område som allerede bløder pga. mange tidligere besparelser.
I det nye sparekatalog, bliver der lagt op til især at spare på områder som berører i forvejen udsatte børn og unge fx ved at spare på bemandingen af fagudlært støtte, ved at lave specialklasserne større, og ved at gøre det dyrere for børnene at gå i SFO og fjerne forskellige klub og eftermiddagstilbud.

Det vil uden tvivl betyde, at en større andel af børn i udsatte boligområder, som fx findes i Hasle, vil bruge eftermiddagene på gader og stræder i stedet for at deltage i fornuftige eftermiddagstilbud. Børn, som i forvejen er udsatte med behov for ekstra opmærksom og støtte, lades i stikken!

Samtidig tales der også om at lukke Hasle biblioteket, som ellers også tilbyder et alternativ til efter-skole-aktiviteter.

Jeg finder det utrolig kortsigtet, at spare på de svageste i samfundet. På de børn og unge som har mest brug for at få en hjælpende hånd til at skabe fornuftige børne -og ungeliv.

Kommunen kunne vælge at lukke fx Åby Bibliotek i stedet. Åbyborgerne ville i højere grad være i stand til at tage på biblioteket i Hasle, og så kunne biblioteket i Hasle stadig være medvirkende til at være modpol til nogle af de mindre interessante "tilbud", der foregår omkring Hasle biblioteket.

Lige for tiden, virker det - set gennem en Hasleborgers øjne - som om kommunen ønsker at polarisere og marginalisere imellem befolkningsgrupper i Aarhus og Hasle.

Man vil lukke tilbud i områder af byen, som har ekstra meget behov for at blive styrket. Man vil fjerne støtte og hjælp til svage børn i skoletiden og fritiden, så de bliver endnu mere udsatte.
Og man bygger mure mellem boligkvarterer (støjmur på Herredsvej). En mur som i den grad signalerer "os og dem", da den er opført udelukkende på baggrund af henvendelser fra borgerne i kalenderkvarteret - borgerne på den anden side af vejen i Trillegården er aldrig blevet hørt, selvom den betyder en enorm indgriben i hverdagen her.

Jeg er dybt bekymret over udviklingen og kommunens polariserende politik, som jeg er bange for vil blive en meget dyrere løsning på sigt.

Måske er det ikke kutyme at skrive om flere problemstillinger i samme høringssvar, men lukningen af Hasle biblioteket, besparelserne i børn og unge på de svageste og mest sårbare, og det manglende høringsforslag til beboerne i Trillegården, er alle en del af samme polariserende og kortsigtede besparelsesplan.
Det er min klare overbevisning, at det vil komme til at koste kommunen mange flere penge, hvis det bliver ført igennem!
Det vil koste dyrt både på det personlige plan for de udsatte børn og unge i området. Men det vil også blive dyrt for Aarhus Kommune, når konsekvenserne bliver tydelige.
Det er ikke i de i forvejen udsatte områder af Aarhus, at man skal lægge an til store besparelser. Det kan kun give bagslag.
Jeg håber, derfor kommunen vil finde alternative løsninger og besparelser på områder, som ikke rammer svageste i samfundet og de mest udsatte boligområder så hårdt.
Hilsen Sarah Jost Sandberg
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sarah Jost Sandberg

Indsendt

24/11/2022 12:03

Sagsnummer

HS3640964

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78