Gå til hovedindhold

Høringssvar

Center for Læring

Bevar Center for Læring

Som børne- og ungdomsforfatter finder jeg det gruopvækkende, at Aarhus Kommune har planer om at nedlægge Center for Læring! En beslutning, der på mange måde vil betyde store tab – ikke bare for det enkelte barns læselyst men for vores samfund i det hele taget.
Center for Læring spiller en yderst central rolle i forhold til at klæde kommunens danskundervisere og læsevejledere på, give dem sparring og vejledning, præsentere dem for nye materialer, formidle viden om læsning, læselyst og læseglæde, anbefale materialer og kvalificere skolernes litteraturlæsning.
Kommunens børn og unge møder også selv Center for Læring, når centrets medarbejdere kommer ud på skolerne og afholder de såkaldte Booktalks, hvor elever, (hvoraf nogle måske ellers ikke har den store adgang til litteratur), præsenteres for bøger, de samtidig inspireres til at låne med hjem med det samme.
Alt sammen vigtige forudsætninger for, at børn og unge møder litteraturen og får vakt deres læselyst. Hvis de omvendt bliver mødt af forældede materialer, som ikke matcher den virkelighed de ser andre steder, vil det have negativ indvirkning på deres oplevelse af litteraturens relevans.
Center for Læring udvikler desuden undervisningsmateriale til nye bøger, hvilket også har stor betydning ikke bare for kommunens men hele landets børne- og ungdomsforfattere, som ad den vej får ”hul igennem” til skoler og elever og ofte på baggrund af netop det nævnte undervisningsmateriale bliver inviteret ud for at holde oplæg og workshops på skoler. Disse levende litteraturmøder er i høj grad også med til at vække børns læselyst. Center for Læring er altså et vigtigt led i fødekæden i forhold til børne- og ungdomsforfatteres møder med børn og unge.
Derfor: Bevar Center for Læring. For børnenes, lærernes, forfatternes og samfundets skyld!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Kathrine Mitzi Amanda Assels

Indsendt

24/11/2022 12:24

Sagsnummer

HS6319682

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78