Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sang (og andre kulturelle tilbud) er nødvendige for et godt børne- og ungdomsliv!

Jeg kan slet ikke forstå, at der skal spares så massivt på kulturfronten indenfor børn og unge. Der er mange gode tiltag i musiklivet, teater- og billedkunstverdenen, som udbydes som Åben Skole-forløb. De fungerer, de udfordrer og udvikler - og det giver øget trivsel hos børn og unge. Men nu skal det hele væk! Som jeg kan se, skal vi i Magistraten for Børn og Unge spare 42% alene på de kulturelle tilbud. Det er simpelthen ikke rimeligt.

Jeg forstår godt, at der skal spares. Jeg kan bare ikke se, at det er kulturen, der skal rammes så hårdt. Argumentet er, at det er unødvendigt, eller at det ikke kommer til at ramme børnene direkte. Men det gør det!

Det rammer alle dem, der trives med at være kreative, og som har brug for, at skoledagen kan være en anderledes oplevelse, som den netop er i Åben Skole-tilbuddene.

Det rammer alle dem, der bliver glade af eller lever for at synge. Sang er ikke overflødig pynt, for mig er det rugbrød. Vi næres af at synge sammen. Det styrker både fællesskabet og den enkeltes oplevelse af at være en del af noget større. Vi bliver bedre mennesker af at synge.

Det ærgrer mig virkelig som forælder. Mine 3 børn kommer ikke nogensinde til at synge i kæmpekor med Sangkraft Aarhus og Aarhus Symfoniorkester, at opleve World Music Centre eller at nyde godt af de forskellige teatertilbud. At de mange gode tiltage bliver brugt, er jo netop et tegn på, at de gør gavn!

Drop den massive besparelse på kultur til børn og unge nu!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Andrea Krüger Holm

Indsendt

24/11/2022 13:37

Sagsnummer

HS8261694

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78