Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Naturbørnehaven Ajstrup Gl. Skole

Drop besparelserne, der rammer Naturbørnehaven Ajstrup Gl. Skoles pladser til børnene fra Aarhus midtby. Naturbørnehaverne er en modvægt til de almindelige børnehaver. I Ajstrup kommer børn ud og får en masse luft, plads omkring sig og vidunderlige pædagoger, der vil noget med børnene i naturen. Vi har brug for forskellige typer institutioner, fordi børn ikke er ens og de ikke alle sammen passer ind i samme slags dagtilbud. Og, ja måske er nogle typer institutioner lidt dyrere at drive end andre. Er det virkelig ikke en pris vi er villige til at betale i et rigt samfund?

Mine tvillinger har i over to år taget turen fra Aarhus C og ud til Ajstrup og de elsker det. De elsker at lave bål og at lege udenfor i al slags vejr. De leger i krat og buskads, hvor man kan blive væk og få snerten af en barndom uden konstant voksenovervågning. De kan navngive adskillige insekter, har styr på musvittens livscyklus, og fortæller stolt om dengang de byggede en fuglekasse og om, hvordan musvitten dagen efter flyttede ind i fuglekassen. Se, det er et godt børneliv og det fortjener flere børn fra Aarhus.

Sparekataloget rammer børnene og den helt nære velfærd og jeg spørger mig selv om, der virkelig ikke er noget pseudoarbejde et sted i MBU, der kunne spares på fremfor at spare på børnenes mulighed for at komme ud i naturen. Hvis enhver sten er vendt, så hæv skatten. Vis os, at I virkelig prioriterer velfærden og børnene.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Anne Skov Kramer Mikkelsen

Indsendt

24/11/2022 17:06

Sagsnummer

HS0323377

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78