Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Skovbørnehaven Nørrestenbro

Med undren og skuffelse kan jeg se, at det foreslås at nedlægge Skovbørnehaven Nørrestenbro. Vi lever i en tid, hvor der er stort fokus på at vi skal ud i naturen, bruge naturen og omfavne naturen. Set i det lys virker det ganske uforstående med et forslag om at lukke Skovbørnehaven Nørrestenbro. Et forslag som reelt set er det samme som at begrænse børnenes læring om, brug af og adgang til naturen i deres tidlige år – i direkte modstrid med tidens ånd.

Som far til både et tidligere og (forhåbentlig!) kommende skovbarn har jeg også oplevet den store glæde og kvantespring i deres udvikling, som børnene gennemgår når de kommer i ”Skoven”. ”Skoven” er en væsentlig del af den samlede integrerede institution, som tilbydes i Nørrestenbro, fra vuggestue til børnehave og til slut ”Skoven” – og børnene GLÆDER sig til at blive skovbørn, og bliver helt elektriske når de af og til får lov at komme med i ”Skoven” før de er fuldgyldige skovbørn.

Vi er en børnefamilie, som bor og arbejder i byen (Øgadekvarteret). At have adgang til skovbørnehaven som en del af Nørrestenbro har stor betydning ift. ønsket om at blive boende i lejlighed i byen, også efter endt uddannelse. Derfor har Skovbørnehaven Nørrestenbro efter min opfattelses stor værdi i forhold til at tiltrække og fastholde arbejdende familier til at bo i byen, også når man bliver en børnefamilie.

Konkret for Skovebørnehaven Nørrestenbro oplever jeg, at det pædagogiske engagement til at bruge naturens rammer udnyttes til fulde. Til stor glæde for børnene, hvor de lærer gennem leg og opnår en ganske fantastisk forståelse for naturen og naturens muligheder.

Så herfra en MEGET kraftig opfordring – BEVAR Skovbørnehaven Nørrestenbro!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Kristian Skipper-Pedersen

Indsendt

24/11/2022 20:15

Sagsnummer

HS6491252

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78