Gå til hovedindhold

Høringssvar

Besparelse af ledelse

Med en fælles strategisk tilgang til relationsarbejde med rapmusik som værktøj, har det taget os meget lang tid at opbygge det niveau vi er på nu. Med månedlige erfaringsmøder på tværs af de forskellige afdelinger/områder, har vi mulighed for at dele ud og lære af hinandens erfaringer, oplevelser og udvekslinger. Det er yderst vigtigt for vores daglige arbejde med de unge, at vi kender til forholdene i de andre afdelinger, og vores arbejde med hinanden som kollegaer.

Vores tætteste leder har formået at skabe et sundt arbejdsmiljø med tillid og respekt mellem ledelse og medarbejdere. Der blir lyttet til vores forslag til hvordan vi kan gøre forskellige tiltag anderledes og/eller bedre og hvordan vi tænker ud af boksen ift. Vores daglige arbejde, både med de unge som med de fællesaktiviteter vi har i Rap Akademiet. Derudover både lytter og guider han os igennem vores ønsker og frustrationer hvilket er enormt vigtigt for at vores arbejde kan udvikle sig.

Det er sjældent at man møder en leder der står til rådighed for de unge når de har brug for svar på ting vi som undervisere ikke kan give svar på, og når vi har brug for en til at stå som skydeskive for de unges frustrationer.

Citater fra forskellige afdelinger:
“Uden den tætteste leder, er jeg overbevist om at de forskellige områder i Århus V ville være noget mere segregeret end de er nu. Vi forsøger faktisk at samle de unge på tværs af postnummer til fællesaktiviteter, og det bliver vanskeligt uden den tætteste leder.
Jeg har stor forståelse for at man gerne vil spare, men ikke på disse forslag. Spar f.eks. på julelysene. Det virker både som logisk ift. klima og økonomi.”

“Da vi som undervisere har med relationsarbejde at gøre, oplever vi ofte ting som kan være hårde for sjælen og svære at tale om. Jeg har oplevet at min nærmeste leder har været fremragende til at stå til rådighed for os undervisere som har brug for det, og været til stor gavn for os som medarbejdere, og ikke mindst de unge”

“En direkte “effekt” af koordinators samlende “facon”, er bl.a. de 4 årlige Open Mic arrangementer, hvor unge fra holdene mødes og udveksler musik osv. Nye kammeratskaber opstår på tværs af grupperinger, der ellers aldrig ville se hinanden. Fremtidige konfliker/episoder undgås også, ved at folk har set hinanden an og ved hvem hinanden er.
Jeg kan ikke understrege vigtigheden i dennes rolle som leder, facilitator og samlingspunkt. Personligt ville det for mig være et stort tab af en meget forstående, kærende og udviklende leder, der formår at få det bedste frem i folk. Og som sætte undervisere sammen i nye konstellationer, der udvikler og motiverer. Håber inderligt at i vil genoverveje om det er her der skal spares. Det er en meget forkert prioritering, synes jeg.”

Mvh.
Diverse afdelinger i Rap Akademiet. 


A45
Ellekær
Gellerup
Peder Fabers Vej
Trige
Herredsvang
Sødal
Tilst
Viby J
Lystrup
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sean--Poul

Indsendt

24/11/2022 20:17

Sagsnummer

HS6334628

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78