Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar støtte til de velfunderede dramapædagogiske indsatser fra Filuren og AT Læring.

Vores børn og unge har krav på det bedste i livet, vi kan tilbyde dem. De har brug for mere end blot smør på brødet. De skal også næres med inspiration, sanselige oplevelser og input, der træner deres evne til at reflektere, få nye idéer og dannes som hele mennesker, der har lyst til at bidrage aktivt til fællesskabet.

For at kunne det, har de brug for adgang til kunstneriske oplevelser. De har brug for muligheder for sammen med andre at reflektere over det, de oplever. At kunsten byder ind i deres liv.
Fra mit eget personlige anekdote-katalog kan jeg dele, at min datter har haft kæmpe gavn og nytte af, at hendes dansklærer for tre år siden tilmeldte klassen, så de deltog i "Ej blot til Lyst" hos AT Læring. Hun er blevet mere modig og åben og har erfaret på eget væsen og krop, at det ikke er farligt at stå frem foran sine kammerater, som det menneske, hun er. Det har givet hende yderligere livsmod at arbejde dramatisk med tekster – ligesom det har givet hende lyst til at deltage og engagere sig i fællesskaber.

Men det her handler ikke kun om mit barn. Det handler om alle vores aarhusianske børn og unge i den danske folkeskole, der med de dramapædagogiske tiltag fra Filuren og Aarhus Teater læring får adgang til at møde og reflektere over kunsten i deres skole-hverdag. Børn med forskellige sociale baggrunde og fra hjem, der ikke aktivt tilvælger, at deres børn skal møde kunst i deres hverdag.
Det er et kæmpe fremskridt, at teatre som Filuren og Aarhus Teater med sine læringstiltag træder ind i en direkte og tæt kontakt med den danske folkeskole. Og at teatret dermed bliver langt mere demokratisk og tilgængeligt.
Jeg håber, at mange flere børn og deres lærere kan få lov til sammen at deltage i de tilbud, der er til folkeskolen fra både Filuren og AT Læring. Og derigennem mærker det mod og den glæde, det giver, at få nye redskaber til at folde sig selv og sine kundskaber ud i skolen.
Lad være med at spare på teatrenes dramapædagogiske tiltag. Det er fantastiske og velfungerende kunst- og kulturtilbud til vores børn og unge i Aarhus.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Unne Loa Jensen

Indsendt

24/11/2022 21:01

Sagsnummer

HS1169569

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78