Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Bevar Naturbørnehaven Ajstrup Gl. Skole som en fortsat del af Frederiksbjerg dagtilbud

At vælge Naturbørnehaven Ajstrup Gl. Skole var et aktivt tilvalg - at fravælge en dagsinstitution gemt i en baggård eller at flytte uden for byen var et aktivt fravalg. Det synes næsten for godt til at være sandt - og det er det måske også - at man kan bo midt i Aarhus og alligevel tilbyde sit barn, så meget jord under neglene, bålduft, græs i håret og læring om naturen og dens herligheder, at det halve kunne være nok. Hvis man da kan få nok læring og forståelse om naturen, dens egenskaber - og hvordan vi både kan benytte og beskytte den på samme tid?



Jeg er både som mor og borgere i Aarhus kommune fuldstændig uforstående overfor, hvordan de sparede penge på en bus mellem Ringgaden og Ajstrup Gl. Skole vægter højere et værdifuldt venskab mellem vores børn - jeres kommende (grønne?!) borgere - og vores natur.



Fra at have en datter, der var dybt ulykkelig for at blive afleveret i den tidligere institution, har jeg nu en datter, der GRINENDE LØBER de skønne pædagoger i møde, knap nok har tid til at sige farvel, og glædeligt fortæller om dagens fund af kriblekrabledyr, en tur i troldeskoven, eller hvordan pandekagerne smagte omkring bålet. For FØRSTE GANG i hendes institutionelle liv oplever hun stabilitet i hverdagen og blandt personalet.

Vi tilvalgte aktivt Naturbørnehaven Ajstrup Gl. Skole, fordi vi har en datter, der mildest talt er sværere at få med ind, end med ud - hun elsker at bruge sin krop og er nysgerrig på at udforske verden omkring hende. Og netop det understøtter og styrker de fantastiske pædagoger i Ajstrup, og jeg er fuldstændig målløs over min datters udvikling siden sommer!



Jeg har virkelig ondt i maven over den tid, der måske venter hende. Det kræver ikke en omfattende googlesøgning at finde ud af at stabilitet og faste rammer i hverdagen er vigtige for børns udvikling - særligt, mens de er små. Undskyld, måske jeg har misforstået noget - men at “giv Aarhus’ børn og unge mere ro på” (citat af Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom) er det lig med at trække tæppet væk under vores børn og deres trivsel?

Tør slet ikke tænke på, hvordan det kommer til at påvirke den ellers harmoniske børnegruppes trivsel, fællesskab og udvikling, hvis de skal til at rykke roden op - for nogle endda kun kort tid efter et stort skifte fra vuggestue - og splittes ud på forskellige stuer og institutioner. Og hvor fællessang om bålet, den daglige frokost i det grønne og det mangfoldige udvalg af kriblekrabledyr at studere blot er minder fra en skøn tid i Ajstrup.



Så kære politikere, jeg og vi håber inderligt, at I vil lytte de mange høringssvar, genoverveje beslutningen og fortsat tillade indtag af Aarhus børn til Ajstrup Gl. Skole.



Lad vores børn lære om og respektere naturen ved at VÆRE I naturen - og ikke blot observere den gennem et vindue.



Tænk, hvis vi i Aarhus Kommune faktisk havde ambitioner med både vores børn og natur…



Tak.



Ps. Ved godt, at naturbørnehaver er dyrere at drifte, men frygter at pengene sparet nu, blot er som at tisse i bukserne: Færre natur-/skovbørnehaver = mere sygdom = flere udgifter… Spar i stedet jeres penge ved at sikre og arbejde med trivsel blandt jeres pædagoger. Af erfaringer fra min datters knap 2 års møde med kommunes dagtilbud, tæller jeg allerede på anden hånd, hvad angår sygemeldinger… Blot en overvejelse…“

Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Linda Højgaard

Indsendt

24/11/2022 21:49

Sagsnummer

HS4167325

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78