Gå til hovedindhold

Høringssvar

Dobbelte kulturbesparelser på tværs af magistratsafdelinger

Med et vue på sparekatalogerne i bredere forstand, og med vores naturlige fokus på kunst og kultur springer det i øjnene, at der i dette sparekatalog, ligger en stor ekstra besparelse på netop midler til vigtige kulturinstitutioner i Aarhus.
I dette høringssvar har vi især fokus på Teaterhuset Filuren og deres Filuren i skolen (tidl. Dramacentrum), Opgang 2, samt Aarhus Teaters fokus på opkvalificering af lærerne. Midler som gør dem i stand til at udføre kunstneriske og kunstformidlende arbejde på højt niveau og til et publikum, som ikke selv altid har ressourcerne til at opsøge det.

Af de nævnte aktører kender vi mest til Filuren, og vi kan sige, at vores klare indtryk er at den merværdi som skabes gennem disse indsatser fylder rigtig meget – blandt børn og unge, såvel som i det professionelle kulturliv omkring teatret. Og som vi forstår det møder Filuren i Skolen langt over 2000 elever, flere hundrede lærere, studerende, og forskere hver sæson. Altså mere end det lige synes, når man læser i sparekataloget.

I krisetider skal vi rykke sammen, vi skal mærke hinanden og støtte hinanden. Det kræver forståelse, omsorg og nærvær. Og hvis der er noget sted vi kan træne det – så er det i scenekunsten. Som publikum, såvel som for deltagere i mere pædagogiske forløb er der meget på spil – og meget at vinde.

Det betyder direkte oversat, at der med de foreslåede nedskæringer er meget på spil – og endnu mere at tabe.

Ikke bare for de involverede institutioner, men især for de mange børn og unge, der ikke får chancerne for nogle enestående, nærværende oplevelser, der kan være med dem i mange år fremover.

Kh. Teater Fluks
Rasmus, Sara og Michelle
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rasmus M. L. Skov / Teater Fluks

Indsendt

24/11/2022 22:08

Sagsnummer

HS8338399

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78