Gå til hovedindhold

Høringssvar

Nørrestenbros skovbørnehave

At spare Nørrestenbro’s naturbørnehave væk er ikke blot forkert. Det er også en betydelig og konkret forringelse af det gode børneliv og kvaliteten af dagtilbuddene i Aarhus.

Som mor til 2 tidligere skovbørn, som pædagog og som cand.pæd.i pædagogisk psykologi må jeg udtrykke oprigtigt chok og kritik over en sådan prioritering.

Skovbørnene i Nørrestenbro tilbydes f.eks. nærvær, natur, opmærksomhed, højt til loftet, nysgerrighed, interesse, store helhedsoplevelser, opnåelse og udvikling af selvværd, respekt for andres værd, røde kinder, ro i sind, bevægelse i krop, og i det hele taget massiv læring, udvikling og dannelse.

Det er netop muligt at yde en optimeret kvalitet af dagtilbuddet ved at nedprioritere fysiske rammer (bygning, el, varme mm) til fordel for opnormering af fast, fagligt, kompetent, nærværende og engageret pædagogisk værdifuldt personale.

Et sådant vigtigt og helstøbt fundament for bl.a skolestart, skolegang og værdifulde barndomsminder, som forgrener sig ind i børnenes videre færd i livet, er unikt og uvurderligt.

I en tid, hvor der er mangel på pædagogisk personale, og hvor tid og normeringer begrænser arbejdsgange, er personalegruppen, skovhytten, bålstedet, træerne, søen, forældresammenholdet, kulturen og sjælen i Nørrestenbros skovbørnegruppe forbilledlig som få!

I vores familie prioriterede vi, trods flytning, stadig at fragte børnene til Nørrestenbro fordi intet andet dagtilbud kunne tilbyde samme kvalitet. Og jeg ved, vi ikke er ene om at have tilvalgt sådan.

At lukke en sådan institution, der i mange år har repræsenteret, udviklet og prioriteret det gode børneliv, det pædagogisk fortrinlige arbejdsliv og ovenikøbet også fastholdt et forbilledligt forældresamarbejde, er at kaste guld på gaden.

Herfra den allerkraftigste anbefaling om at bevare og tage ved lære af skovbørnehaven i Nørrestenbro, så andre børn og familier kan komme lige så godt fra start, som vi er kommet.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Katrine Poulsen

Indsendt

29/10/2022 09:27

Sagsnummer

HS5335933

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78