Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Nedlæggelse af skovbørnehaven Nørrestenbro

Jeg er mor til to børn som har været skovbørn i Nørrestenbro.
Skovbørnehaven var et helt bevidst og særdeles aktivt tilvalg, da vi skulle vælge daginstitution.
De oplevelser, den robusthed og den forståelse af naturen og vores klima som mine børn har fået, ville vi aldrig have kunne give dem i en institution med en beton legeplads på Stenbroen.
De har haft uvurderlige stunder ved bålet, i bakkerne i skoven og selv timerne i bussen på turene frem og tilbage mellem skov og by huskes som guld-stunder mange år efter.
I skoven er der højt til loftet og plads til alle børn. Der er nærvær, natur, udvikling af selvværd, tolerance og der skabes ro i krop og sind i en fortravlet hverdag.
Det gør børnene fra stenbroen robuste og klar til at møde verden i skolen med et helt særligt værdisæt i rygsækken.

Det vil derfor være helt fatalt at nedlægge skovbørnehaverne, og ligeså natursamarbejdet. Det vil gøre vores kommunale dagtilbud markant fattigere. Hvorfor nedlægge et veletableret og velfungerende tilbud som har et erfarent og top engageret personale, der aktivt har valgt denne arbejdsform. De brænder for deres fag og for at give vores børn de bedste forudsætninger i livet.
I modsætning til at nedlægge skovbørnehaverne burde der være mange flere børn som fik dette tilbud.
Dette ville give gevinst for en større del af næste gereration af vores kommunale borgere, hvilket på den lange bane vil gavne økonomien i kommunen.
Selv på kort sigt er det svært at få øje på, at den påtænkte besparelse faktisk kan opnås, eftersom der ligger en naturformidlingsopgave i begge tilbud som skal vil skulle løses på anden vis og som derfor uundgåeligt vil komme med en omkostning, bare i anden forklædning.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lone Reinau Harrestrup

Indsendt

30/10/2022 00:22

Sagsnummer

HS0528359

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78