Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Skov og naturbørnehaver

Det er trist at erfare gennem medierne, at man iAarhus Kommune vælger at lukke skov/naturbørnehaver samt Natursamarbejdet, som led i en besparelse, når man samtidig vægter at være en grøn kommune. Jeg syntes tværtimod, man bør udvide skov- og naturbørnehavetilbudet og udvikle de eksisterende dagtilbud, så langt flere børn får mulighed for en hverdag i grønne omgivelser. På den lange bane, vil det give børnene en ballast, som de resten af livet vil have glæde af. Læren om naturen, at bruge sanserne er værdier alle har gavn af i livet.
Jeg har ikke længere børn i dagtilbuddet, men alle mine tre børn har gået i naturbørnehave. Det har været givende og givet dem en robusthed, viden og ikke mindst glæde til i dag, at bruge skov, strand og vand som en naturlig del i hverdagen. Et sted, hvor man tanker op og bruger sine sanser i en hverdag med travlhed og pligter.
Jeg er overbevist om, at en start på livet i grønne omgivelser, giver robusthed og påvirker sanserne, så når man senere starter i skole, uddannelse og på arbejdspladser, vil have vigtige værdier med sig i rygsækken, som man kan trække frem, når livet giver modgang.
Jeg håber, mit høringssvar vil give anledning til genovervejelse af Aarhus Kommunes prioritering på området.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Carsten Jensen

Indsendt

30/10/2022 17:34

Sagsnummer

HS3347789

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78