Gå til hovedindhold

Høringssvar

NØRRESTENSBROS SKOVBØRNEHAVE

Det gør mig både trist og vred at erfare at de besparelser, som Aarhus Kommune må foretage, betyder at skovbørnehaver og Natursamarbejdet skal lukkes. Det er både kortsigtet og dumt.

Vi lever i en tid, hvor det er vigtigere end nogensinde før, at vi mennesker får et sundt forhold til naturen - både den betydning naturen har for det enkelte mennesker, som en resurse vi kan trække på, når livet byder os trods eller bare i en travl hverdag. Men også i den helt store kontekst, når vi snakker klimakrise, grøn omstilling og bæredygtighed.

Jeg har haft et barn i Nørrestenbros skovbørnehave, er naturvejleder og tidligere vikar i skovbørnehaven. Jeg har set, hvad det gør for børn at have deres hverdag i skoven - de bliver først og fremmest robuste og så får de en hverdag fuld af glæde med opdagelser i naturens forunderlige verden. Skovbørnehaven skaber også de mest utrolige rammer for børn med specielle udfordringer, da vi har tid, plads og ro til at støtte dem, så de får de bedste betingelser for at gro og blive robuste børn. Naturen understøtter denne udvikling. Jeg har også mødt mange børn, som har gået i skovbørnehaven for år tilbage og det giver dem en ballast til resten af livet.

Jeg mener, at Aarhus Kommune burde udvide sine skov- og naturbørnehavetilbud fremfor at afvikle dem, så endnu flere børn kan udvikle sig til sunde mennesker, der passer på vores planet.

Mens jeg arbejdede i Nørrestenbros skovbørnehave var der usikkerhed, da en lokal mand ville købe ejendommen i skoven, som skovbørnehaven havde lejet af Lisbjerg spejderne. Efter mange forhandlinger endte det for nylig med at Aarhus Kommune istedet købte stedet, da det har givet (og stadig giver) så utrolig meget værdi til vores børn. Alt lukke stedet giver endnu mindre mening set i det lys. Det bør også nævnes at skovbørnehaven, som er en gammel institution, 30-35 år, igennem årene har modtaget utallige besøg fra udlandet, da Nørrestenbros skovbørnehave netop har skabt noget unikt, som ruster vores børn til en sund livsrejse.

Jeg håber af hjertet at Aarhus Kommune vil genoverveje forslaget om at lukke kommunens skovbørnehaver og Natursamarbejdet.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Matias Juul Thorn

Indsendt

31/10/2022 09:03

Sagsnummer

HS1948728

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78