Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Nørrestenbro skovbørnehave

Som kommende pædagog, der har været i praktik i Nørrestenbros skovbørnehave et halvt år, har jeg oplevet hvor unikt dette sted er for børn at være. Det er det mest fantastiske sted jeg har oplevet og har inspireret mig meget.

Jeg er meget chokeret over et forslag om besparelse på dette område, netop med fokus på at Aarhus kommune ser sig som en grøn kommune, der burde understøtte steder som disse og skabe flere af sådanne muligheder for børn.
Lige præcis dette område har de mest unikke omgivelser med rig mulighed for at tage på ture i skoven, til vandløb og til søen og dermed gode muligheder for at børnene får et bredt kendskab til naturens liv.
Det skaber ro, nærvær, flere og mere nuancerede legemuligheder og lege, læren om og kærlighed til naturen, motorisk udfordring, sansemæssig stimulation og rig mulighed for fysisk aktivitet at være i naturen og rummer derfor en plads til alle børn uden forbehold med højt til loftet og god plads. Børnene blomstrer i disse omgivelser og får en masse gode erfaringer om og oplevelser i naturen og sunde kompetencer med sig videre i livet.
Det er vigtigt som dagtilbud, at skabe en forbindelse til vores natur så børn får et forhold til den og kan lære at tage vare på naturen senere i livet.
Det ville være helt utroligt ærgerligt og skørt at lukke dette fantastiske sted og jeg vil på det stærkeste anbefale en genovervejelse af lukning af skovbørnehaven.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Tania Stephansen

Indsendt

01/11/2022 22:34

Sagsnummer

HS5669632

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78