Gå til hovedindhold

Høringssvar

Skovbørnehaven Giberhytten

Nej tak til lukning af Skovbørnehaven Giberhytten.
I en tid hvor børns trivsel og klimaforandringer for alvor er på spil glæder vi os hver dag over at kunne sende vores datter afsted med skovbørnehaven Giberhytten.
Vi bor selv i byen og til trods for byplanernes kontinuerlige forsøg på at øge byens grønne områder samt jævnlige besøg i skoven, vil vi aldrig kunne give hende den samme fornøjelse og respekt for alt i naturen som hun får i børnehaven. Fornøjelse og respekt, vi så nødigt vil se gå tabt eller forandres pga. en lukning eller sammenlægning med andre børnehaver.
Giberhyttens placering er i sig selv en perle. Et sted midt i naturen hvor børnene får lov at se årstiderne skifte. Der er højt til himlen og plads til både fordybelse og forundring
Her er ikke et eneste stykke plastik og skulle vinden blæse det forbi kan man være sikker på der er en der samler det op og smider det i skraldespanden, for her går børn der har lært vi skal passe på naturen så vel som vi skal passe på hinanden.

I skovbørnehaven Giberhytten er der også et behov for at alle hjælper til for at få dagligdagen i naturen til at fungere. Alting foregår i et fællesskab, som dagligt giver vores datter en oplevelse af at have en rolle og et tilhørssted, og hun vokser med det ansvar der bliver hende tildelt.
Muligheden for at tilbringe sine dagligdag udenfor har desuden medvirket til at vores datter ikke har haft en eneste sygedag i de snart to år hun har været i børnehaven.
Ved de foreslåede forandringer vil der ultimativt kun kunne tilbydes én skovbørnehave i Aarhus. Dette er ikke nok til alle de børn der gerne vil tilbringe deres dage i naturen, en mulighed man derved fornægter dem ved at reducere pladserne. Dette vil uden tvivl forringe børnenes grønne forståelse, respekt for naturen samt øge antallet af sygedage og stressende situationer med for mange børn.
Jo vist skal vi spare, men skal det virkelig være på børnenes og naturens bekostning.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Josephine Hyldgaard

Indsendt

07/11/2022 09:54

Sagsnummer

HS8179452

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78