Gå til hovedindhold

Høringssvar

Lukning af Skovbørnehaven Nørrestenbro

”Åh, nej ikke igen”. I 2010-11 stod Skovbørnehaven i samme situation som nu. Den var havnet i et sparekatalog. Dengang fjernede byrådet heldigvis forslaget. Vi må håbe, at det sker igen.
Inden I beslutter jer, er der et par facts, som jeg synes, at I skal være opmærksomme på:
• Der er overordentlig stor søgning til Nørrestenbro blandt forældre i midtbyen. Det har der været i alle årene siden skovbørnehavens oprettelse for mere end 25 år siden. Skovbørnehaven er en gruppe for de ældste børn i Den integrerede institution Nørrestenbro, som er normeret til godt 80 børn i alt.
• Alle børn i Nørrestenbro slutter med 1-2 år skovbørnehaven. Hver sommer forlader således 20 til 25 børn skovbørnehaven for at starte i skole efter den bedste skoleintroduktion, man kan tænke sig.
• Skovbørnehaven har igennem årene haft masser af kortere eller længere besøg af pædagoger fra mange europæiske lande og har derved udbredt kendskabet både til de pædagogiske muligheder i naturen og til den særlige danske tilgang til børnehavepædagogik.
• Sygefraværet blandt børn og voksne i skovbørnehaven er markant lavere end gennemsnittet.
• Aarhus kommune har for mindre end et år siden købt skovarealet med hytter osv. efter 25 års lejemål hos FDF. Og er nu begyndt at planlægge en renovering.
Henrik Dahl, pædagogisk leder i Nørrestenbro 1990-2020
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Henrik Dahl

Indsendt

07/11/2022 14:53

Sagsnummer

HS5542823

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78