Gå til hovedindhold

Høringssvar

Nørrestenbro skovbørnehave skaber glade, sunde, stærke, vidende, robuste, respektfulde, frie, nysgerrige, kompetente mennesker

Jeg har tre drenge, som er vokset op i en lejlighed i centrum. Kun den yngste er så heldig at have gået i vuggestue, børnehave og nu skovbørnehave i Nørrestenbro. Både fra mine egne oplevelser med de ældre børns institutioner, fra venners beretninger og fra de andre forældre i Nørrestenbro er jeg sikker på, Nørrestenbro må være den bedste institution i Aarhus, især pga. skovbørnehaven. Det har jeg også meget aktivt prædiket for alle, jeg de seneste år har mødt med babyer, der skulle skrives op. Der er en fantastisk kontinuitet i personalet og dybt imponerende pædagogik.
Hele tankegangen bag skovbørnehaven har så mange ambitioner: der er ting, børnene skal, de skal hjælpe med at bære maden, de skal gå, de skal respektere bussens tider og regler - og der er så meget frihed, så højt til himlen, så mange muligheder. Det udvikler og stimulerer både de stille og dem med krudt i røven, det styrker motorikken, sanserne og fantasien, respekt for og viden om naturen, det sociale og det individuelle.
Når to af pædagogerne begge har været der i over 20 år, er det, fordi de brænder stærkt for projektet og for børnene, og det smitter. Hvis man lukker skovbørnehaven, vil man aldrig kunne genskabe den kultur og viden, de har.
Jeg håber meget, beslutningstagerne selv vil tage med og opleve det fantastiske i, at børn fra familier, der gerne vil blive i midtbyen, får et nært forhold til naturen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Hanne Poulsen

Indsendt

07/11/2022 19:15

Sagsnummer

HS4434692

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78