Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar oplevelsesmedarbejderne!

Kære Sundhed og Omsorg
Forslaget om beskæring af oplevelsesteamet er dybt foruroligende. Sæt nu omsorgen for de ældre og deres mentale sundhed og livskvalitet på dagsordenen. BEVAR det unikke og stærkt kompetente oplevelsesteam, som bringer et strejf af glæde, latter og frirum ind i hverdagen hos dem som sidder på plejehjem. Giv dem en ordentlig anerkendelse i stedet for at skære dem væk!
Det er helt ufatteligt trist at I vil spare "et par fuldtidsstillinger" væk - er I klar over hvad det er for nogle stjerner I med et snuptag fjerner fra landkortet?
Det tror jeg ikke.
Jeg er skuespiller og har gennem kontakt til oplevelsesteamet været på en række plejehjemsbesøg i 2021 og læst eventyr højt for beboerne. Det var nogle jobs som lå meget langt fra scenelivet, og alligevel er det noget af det mest meningsfulde jeg længe har gjort i mit arbejdsliv, fordi det bragte genkendelsens og nærværets glæde frem hos de ældre, helt tæt på. Ved mine besøg slog det mig 1) hvor demente mange af beboerne er, 2) hvor pressede personalernes hverdag er 3) hvor glade og taknemmelige de alle sammen er for at få en professionel kulturel oplevelse. Det krævede ikke mange timer på et plejehjem at få den erkendelse. Ingen af de beboere kan selv komme ud og opsøge musik, teater, fortælling, natur osv, de er dybt afhængige af at nogen tilbyder dét rum hos dem. Det burde være alles ret at få fingrene i muldjord, lytte til et eventyr, bage en kage, danse en lille dans og le højt. Hvem skal nu inspirere, facilitere og organisere dét på plejehjemmene?
NEJ, det har personalet desværre ikke ressourcer til. Det er ærlig talt en hån mod både sundhedspersonalets faglighed og mod kulturbranchen proffesionalisme at foreslå at proffesionelle uddannede oplevelsesmedarbejdere kan erstattes af en ansat der lige synger en sang i ny og næ. Oplevelsesteamet er ikke ufaglærte eventmagere der leverer et eller andet ligegyldigt middelmådig underholdning. De er super dygtige og dedikerede og de gør en stor forskel for ikke ret mange skattekroner.
Det er simpelthen en kæmpe ommer!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lotus Lykke Skov

Indsendt

23/11/2022 21:00

Sagsnummer

HS3017231

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H523

Kontakt

Lise Hanghøj 

Mail: Lisehan@aarhus.dk 

Telefonnummer: 3036 9461