Gå til hovedindhold

Høringssvar

Oplevelsesmedarbejdere i Aarhus Kommune

Kerneværdien i Serviceloven handler om livskvalitet. Det er det, vi i vores velfærdssamfund er stolte af og gerne vil kendes for ude i verden.
Oplevelsesmedarbejderne i Aarhus Kommune er et fantastisk bud på, hvordan vi i vores samfund er med til at give mennesker med psykiske/fysiske udfordringer, eller som er plaget af ensomhed, livskvalitet i form af bl.a. samvær med andre, musik, dans, udeliv, kreativ udfoldelse, glæde, nærvær og generel stimulering af alle sanser.
Alt sammen noget der har stor betydning for menneskers mentale trivsel og derved også deres fysiske, da krop og sind jo som bekendt hænger sammen.
Jeg har som privat menneske, men også som underviser på UCN (University College Nordjylland) ofte fremhævet oplevelsesmedarbejderne i Aarhus Kommune som et forbilledligt tiltag, der burde spredes ud til resten af landet. Vi har i den forbindelse haft besøg af en af oplevelsesmedarbejderne, der har holdt oplæg og inspireret mange af vores pædagog- og sygeplejerskestuderende på UCN.
For vi skal huske, at livskvalitet dybest set er det, der gør livet værd at leve. Vi skal huske at spørge os selv, hvordan det er, vi gerne vil leve med hinanden i vores samfund, og hvad vi ønsker at byde de mennesker, der ellers ikke har så meget at se frem til i hverdagen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mette Brøndum Bogh

Indsendt

24/11/2022 05:03

Sagsnummer

HS7626984

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H523

Kontakt

Lise Hanghøj 

Mail: Lisehan@aarhus.dk 

Telefonnummer: 3036 9461