Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Sundhed og Omsorg

Oplevelsesmedarbejderne skaber liv og livsglæde for og sammen med beboerne hver dag

Jeg var i 2015 med til at skabe oplevelsesklyngen og ansætte de første oplevelsesmedarbejdere - mange af dem er her stadig i dag. Med samme glimt i øjet og smil på læben, som dengang.

Fokus har fra starten været at skabe liv og livsglæde for og sammen med beboerne. Det kan gøres ved at gå forrest i en aktivitet og inspirere andre til at gøre det samme. Det kan også være at gå bagerst og støtte andre i at afvikle en aktivitet. Og det kan være gennem kontakt til lokalområderne omkring plejehjemmene - skoler, kirker, spejdere, biblioteker, børnehaver, foreninger og ildsjæle - og tilbyde dem at blive en del af plejehjemmenes hverdag. Oplevelsesklyngen er sammensat så bredt at alle 3 tilgange findes i klyngen, og anvendes dagligt.

Det som oplevelsesklyngen gør, kan ikke erstattes af andre. Det kræver tid, nærvær og fokus at skabe oplevelser, der er skræddersyet til de enkelte plejehjem og ikke mindst til de enkelte beboere. Her besidder oplevelsesklyngen en række unikke kompetencer - de er fagligt kompetente, meget engagerede, hjertevarme og smilende mennesker, med en utrættelig energi.

Det som oplevelsesmedarbejderne gør hver dag på plejehjemmene kan vi være meget meget stolte af som kommune. Vi var de første, der indførte denne stillingsbetegnelse i DK, og efterfølgende er andre kommuner fulgt med. Oplevelsesmedarbejderne skaber stjernestunder overalt hvor de går - de gør en grå dag farverig - de giver håbet og livsglæden tilbage til de mennesker, der har mistet den for en stund. De gør en KÆMPE FORSKEL.

Jeg er så stolt af jer, og jeg håber virkelig at I alle får lov til at blive i Sundhed og Omsorg - tæt på de mennesker, der har allermest brug for jer - beboerne på de 50 aarhusianske plejehjem.

De kærligste hilsner
Morten
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Morten Lind Pedersen

Indsendt

24/11/2022 09:46

Sagsnummer

HS3517253

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H523

Kontakt

Lise Hanghøj 

Mail: Lisehan@aarhus.dk 

Telefonnummer: 3036 9461