Gå til hovedindhold

Høringssvar

Oplevelsesmedarbejdere

Høringssvar til Sundhed og Omsorg
Vi, tidligere ansatte og tidligere pårørende, er frivillige i Vestervang 42 og har her haft vores gang i knap 6 år
Vi har læst spareforslagene i Sundhed og Omsorg og blev temmelig forfærdede over at se de påtænkte besparelser på plejehjemsområdet specielt besparelserne på oplevelsesmedarbejderne.
Indenfor sang og musik ser og oplever vi, der skabes socialt samvær for beboerne på forskellige niveauer. De fleste kan være med og opleve en følelse af fællesskab. Det er helt magisk at se, nå beboere med fremskreden demens går fra at sidde ubevægelig til at bevæge sig og synge med på en sang, der vækkes i erindringen. Øjnene stråler og kroppen viser glæde
Desuden laves andre arrangementer af oplevelsesmedarbejderne, som fx wellness, hvor beboerne virkelig viser nydelse og glæde. Middage med sang, musik og lækker mad giver beboerne livsgnisten og livsglæden.
Det er vigtigt plejehjemshaver er indbydende og dejlige at opholde sig i. Oplevelsesmedarbejderne og Plant liv er primus motorer i at skabe sansehaver og oplevelser, som stimulerer demensramte og øvrige beboere. Det faste personale har på ingen måde tiden til at lave disse arrangementer.
Vi mener at hvis oplevelsesmedarbejdere spares væk og kun skal være på Skovvang, Carl Blochsgade og Skelager/Vejlby vil beboerne i kommunen øvrige plejeboliger, hvor der bor temmelig mange demente, i den grad blive svigtet groft på livsglæde, trivsel og fællesskaber
Leif Tønnesen
Joan Hoffmann
Leif Ankerstjerne
Helle Grønlund
Bente Siig
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Bente Siig

Indsendt

24/11/2022 13:23

Sagsnummer

HS4870360

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H523

Kontakt

Lise Hanghøj 

Mail: Lisehan@aarhus.dk 

Telefonnummer: 3036 9461