Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til lokalplan nr. 1181 Boliger sydøst for Dagmar Petersens Gade, Aarhus Ø

Høringssvar lokalplan

I alt væsentlighed kan jeg tilslutte mig fællesrådets betænkeligheder i forhold til lokalplan 1181.

Det er uforståeligt at man ikke ser mere på sammenhængen med de eksisterende boliger. Det gælder især i forhold til højden. Skal der være en synlig sammenhæng, så Århus Ø ikke ender som et appendiks til resten af byen, så skal der også kunne SES en sammenhæng. Ellers bliver kystvejen en grænse mellem det gamle og det nye og nybyggeriet bliver ikke en udvidelse af byen.
Der bør også tænkes mere plads imellem bygningerne. Både til grønne arealer, og for at sikre at den gamle bydel ikke bare bliver gemt bag en masse nybyggeri når man ser på byen fra søsiden.
Samtidigt vil et højt og bastant byggeri uden "huller" betyde at mange vil køre gennem byen via Kystvejen uden at opdage at Århus er en havneby..
I den helt gamle kommunalplan fra forrige århundrede blev det prioriteret at når man kom kørende ned fra Nørrport, så åbnede havnen sig op. Det bliver fremover sådan at man skal finde vejskilte for at finde havnen. Tænk over hvordan i får lukkes havnen bag højhusbyggerier. Vælg i stedet at udvikle noget der er til gavn for alle og virker gennemtænkt - det er den nuværende plan ikke.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Bjarne Holm

Indsendt

31/01/2023 10:10

Sagsnummer

HS3110879

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H532

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00