Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til lokalplan nr. 1181 Boliger sydøst for Dagmar Petersens Gade, Aarhus Ø

Byggeri og byggehøjder på Hængslet

Den oprindelig vision om at forbinde byen med havet er kulsejlet, forbi økonomiske interesser tilsyneladende vejer tungere end borgernes ve og vel – Det er trist for hele byen, ikke blot for nu, men også for fremtiden.

Man bliver belært om, at ingen har krav på at kunne beholde en udsigt for tid og evighed. Et argument der er svært at argumentere imod, da almenvellets interesser må stå forud for så meget andet. Men at man politisk set - og så let, er villig til at give køb på borgernes ønsker og på deres vel og vel på grund af enkeltmandsinteresser og penge, er svært at begribe.

En byggehøjde på mellem 6-9 etager vil ikke blot virke som en bastand mur og afskærme hele byen fra vandet, men også påvirke indemiljøet for alle beboerne langs Kystvejen, i meget negativ retning. Indemiljø som alt forskning viser, har stor indflydelse på menneskers velvære og sundhed.

På Kystvejen er alle ejendomme placeret Øst/Vestvendt og har derfor kun sol i rummene mod Kystvejen og kun i de tidlige morgen og formiddagstimer. Resten af dagen ligger lejlighederne, på grund af de U-formede bygninger med meget kort afstand til ejendommene i Mejlgade, i total skygge. En byggehøjde på 6-9 etager vil medføre at lejlighederne som allerede nu er meget mørke, mister sine ganske få timer med lys.

Herudover mister alle, naturligvis også deres udsigt. En udsigt, der er god for krop og sjæl som nydes når man kommer hjem fra arbejde, om aftenen og når man har fri i weekend og ferie.

Man bør genoverveje byggehøjden og spørge sig selv, hvad er egentlig er vigtigst; At de, der skal sidde og arbejde og som sikkert kikker ind i en skærm det meste af dagen, og som forlader arbejdspladsen igen om eftermiddagen, hvorefter bygningen kommer til at stå tom i de sene eftermiddags- og aftenstimer samt i weekenden og ferie, er vigtigere som de mennesker der bor og opholder i sig i deres lejligheder langs Kystvejen, langt de fleste af døgnets 24 timer ?

Er det ikke interessant og værd at overveje, hvis alle parter kan blive imødekommet og glade, ved blot at reducere byggehøjden til 3-4 etager og lave lidt luft mellem bygningerne, så den korte afstand, der vitterligt bliver mellem Hængslet og ejendommene på Kystvejen, ikke kommer til at virke så bastand.

Det er mit håb er, at politikerne vil tænke visionært i stedet for kun at tænke på kommunens pengekasse her og nu.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Birgitte Sauer

Indsendt

01/02/2023 13:00

Sagsnummer

HS4833051

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H532

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00