Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1180 - Boliger og erhverv på Grøndalsvej

Lokalplan 1180

ALBOA repræsenteres i området af bl.a. Vårkjærparken, som ligger på nordsiden af Grøndalsvej, der med sine 184 boliger og cirka 480 beboere udgør en stor del af borgerne, der bliver påvirket af ændringerne i lokalplanen.

ALBOA er meget positive indstillet overfor:

• Skabelsen af sammenhæng til Viby Torv og de omkringliggende områder. Sammen med flere blandede boligområder og flere almene boliger i området vil det gøre Viby Bakke langt mere attraktiv end i dag. Området rummer dejlige områder, og udlægningen af delområde IV til grønne friarealer vil styrke naboskaber og integrere områderne omkring Grøndalsvej.
• Styrkelse af trafiksikkerheden ved etablering af cykelstier, bussluse og vejindsnævring ved Vårkjærvej vil gøre det mere trygt og for de bløde trafikanter, at bevæge sig mellem områdets forskellige funktioner. Samtidig kan det være med til at skabe en tryg skolevej mellem Viby Bakke, Vårkjærparken og Vestergårdsskolen.
• Reduktion af trafikstøj fra gennemkørende trafik via Grøndalsvej, der i dag er er til stor gene for beboerne i Vårkjærparken. De gode tiltag i lokalplanen i forhold til trafik-/hastighedsregulering på Grøndalsvej vil medføre en mindre støjplaget hverdag for vores beboere – både inde i boligerne og på de udvendige opholdsarealer.
• Tankerne i lokalplanen om en ny bydel, der vil interagere med de omkringliggende byområder via stiforbindelser - dels gennem bebyggelsen og dels gennem de grønne områder. ALBOA’s afdeling Vårkjærparken, der i øjeblikket planlægger en omfattende renovering, får dermed muligheden for en ny identitet som en del af en sammenhængende bydel i stedet for den isolerede placering afdelingen præges af i dag.
• Opførelse af almene boliger i lokalplansområdet, idet det vil medføre en naturlig integration af vores nuværende afdeling Vårkjærparken i en ny og spændende bydel med blandede boformer.

ALBOA og Vårkjærparkens beboere er i fuld gang med arbejdet om en kommende helhedsplan, hvor Vårkjærparken også bidrager til at skabe nærhed og tilgængeligheden til både natur og fritid igennem renovering af boligområdet og bedre udnyttelse af grønne fællesområder. Dette arbejde spiller ind i Aarhus Kommunes udviklingsplan for byudviklingen langs Skanderborgvej "Bedre By i Viby".

ALBOA ser derfor frem til en godkendelse af lokalplanen.

Peter Hebroe, direktør ALBOA
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Peter Hebroe

Indsendt

14/02/2023 14:24

Sagsnummer

HS7836212

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Viby
Hørings-id

H544

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00