Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1180 - Boliger og erhverv på Grøndalsvej

Trafik mv

Byggeriet som præsenteret på borgermødet d 31.1.2023 har jeg som sådan ingen indvendinger imod.
Alligevel hopper kæden af for mig, når der på mødet blive talt om: rekreative områder, at kunne løbe gennem de rekreative grønne områder ned til Høskoven, at Grøndalsvej skulle gøres til “stillevej”, sikker skolevej. Fine visioner, MEN:
Samtid med, at der bliver arbejdet for en støjmur langs motorvejen, vil man bygge ramper og udvide Ravnsbjergvej så motorvejstrafik kan ledes den vej, samtid med trafik fra det nye byggeri også forventes, at benytte Ravnsbjergvej.
Så i stedet for støjgener, får vi endnu flere støjgener.
Vi er mange, som har boet i området i rigtig mange år, som har set frem til nedsættelse af støjniveauet.
Det er efterhånden så veldokumenteret, at støj er årsag til bl.a. stress, brystkræft mm, hvordan i alverden kan et forslag om udvidelse af Ravnsbjergvej og anlæggelse af nybyggeri forenes?
Hvem vil bo op ad en støjplaget vej?
Vi er i daginstitutionerne i Viby blevet fortalt, at daginstitutionerne ikke fyldes op, da børnefamilierne ikke længere har råd til at bosætte sig i Viby og derfor søger længere væk fra byen. Hvem er det så, der skal bo i bebyggelsen?
Der blev på borgermødet talt så visionært om løbeture gennem den nye bebyggelse, ned gennem renseanlægget (når dette lukkes -engang) og videre til Brabrandstien. Samtid spoleres vores rekreative grønne områder med cykel/gangsti ved krydset Ormslevvej/Ravnsbjergvej.
Rekreative områder giver ikke ro når støj (og luft) er så voldsomt generende. Hvem vil tage på rekreation i krydsfeltet mellem en motorvej/tilkørsel til denne og en 4 sporet trafikeret vej?
For mange af os er det vores dag, vores nat, vores søvn, vores fred i haven, som vi havde set frem til vi fik i forbindelse med en støjvold, som nu fortsat skal generes.
Og jeg må med undren ryste på hovedet, når der tales om sikker skolevej. Så sent som i april 2022 blev der givet afslag på forbedringer af cykelstien på Ormslevvej, som er skolevej til Vestergårdsskolen mv.
Jeg forstår, at der er så meget graveri pga. anlæg i området og at der ikke er plads til en bredere cykelsti. Dette burde ikke forhindre en sikker belægning på cykelstien, som er fuld af huller, der gør, at cyklelisterne slår sving mellem bilerne.
På baggrund af ovennævnte må jeg sige, at jeg faktisk føler mig holdt for nar.
Byg den nye bebyggelse, drop motorvejsramperne og udvidelse af Ravnsbjergvej! Der er 5km mellem afkørslerne ved Genvejen og Viby Ringvej. 5KM! Under 5 minutter for bilisterne på motorvejen!
For under 5 minutter i bil, vil man ødelægge og ikke forbedre et boligområde, som også burde være et rekreativt område.
Tænk at bruge så mange penge på at flytte et støj og trafikhelvede fra et sted til et andet.
Trivsel og trafik er så meget mere end bare at nå frem 5minutter hurtigere.
Trafik er også cykelister og gående.
Anlæg p-huse ved Genvejen og andre steder og sørg for shuttlebusser fra P-hus.
Vi har på nuværende tidspunkt ikke engang en bus, som kører hele vejen fra Stautrup ad Ormslevvej, videre ad Ravnsbjergvej og videre ad ringvejen!
Vi fodgængere skal forsat kunne gå på cykelstien, når vi færdes mellem Stautrup og Megasyd.
Ja, der findes stadig nogle som bruger benene.
Kom nu Aarhus Kommune. Frem med visioner som øger trivslen og fremmer folkesundheden. Og tilgodeser klimaet.
Sendt med optimistiske hilsner
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Pia stephenson

Indsendt

21/02/2023 12:24

Sagsnummer

HS8469607

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Viby
Hørings-id

H544

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00