Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1188 Erhverv nord for Bernhardt Jensens Boulevard – Hængslet, Indre Aarhus Ø

Høringssvar til forslag til lokalplan 1188

Da Aarhus byråd i sin tid besluttede at omdanne de bynære havnearealer til bolig- og erhvervsområde, blev der udarbejdet dels en kvalitetshåndbog og en dispositionsplan for området.
Tanken var at undgå de fejltagelser, som mange andre byer (herunder København og London) havde begået i byudviklingen af tidligere havnearealer: for tæt byggeri, for massivt byggeri, for få områder bygget - med Jan Gehls udtryk til “5 kilometer i timen” - til mennesker).
Vedhæftet er et udsnit fra den dispositionsplan, som tidligere er blevet tiltrådt af byrådet. Udsnittet indeholder blandt andet det byggefelt, som er genstand for denne høring.
Som det ses af tegningen, sikrer nybyggeriet langs Kystvejen at udsynet til bugten bevares - og at der samtidig IKKE dannes en mur, der adskiller byen og havnearealerne. Der lægges i dispositionsplanen vægt på, at de “gamle” ejendomme fra Kystvejen og ind mod åen udgør en historisk “bymur”, der ikke skal lukkes inde af nyt, højt byggeri.
Med forslaget til lokalplan 1188 bevæger Aarhus kommune sig endnu en gang væk fra de oprindelige tanker om udviklingen af Aarhus Ø - og sammenhængen til det oprindelige Aarhus.
I forslaget lægges der op til et byggeri, der går på langs ved kanalsystem og havnekaj, og derfor lukker af for byens udsyn over bugten. Samtidig er bygningshøjden alt for høj - både i forhold til at binde den oprindelige by sammen med Aarhus Ø og i forhold til at sikre lys og luft i området. Området ved kanalen bliver i dag brugt af mange borgere som en mulighed for at opleve Aarhus som en by ved vandet - og denne mulighed ødelægges.
Sammen med lokalplan 1181 vil en realisering af lokalplan 1188 betyde, at bydelen Aarhus Ø ikke har sammenhæng med den oprindelige by.
Jeg skal derfor på det kraftigste opfordre til at lokalplanen ændres, så den bliver i overensstemmelse med de oprindelige planer for området.

Bedste hilsner
Jette Jensen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jette Jensen

Indsendt

04/02/2023 10:45

Sagsnummer

HS8518023

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H546

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00