Lokalplanområdets anvendelse fastlægges til cityformål med mulighed for at etablere boliger og erhverv som kontor og administration samt publikumsorienterede funktioner som håndværks- og reparationsvirksomhed, butik, cafe, madbod og restaurant.
Bemærk at høringssvar først gennemgås efter endt høringsfrist.
Har du spørgsmål til høringen, se informationer i Lokalplanen.
Aarhus Kommune har udarbejdet et forslag til den fremtidige anvendelse af det viste lokalplanområde. Lokalplanområdets anvendelse fastlægges til cityformål med mulighed for at etablere boliger og erhverv som kontor og administration samt publikumsorienterede funktioner som håndværks- og reparationsvirksomhed, butik, cafe, madbod og restaurant.
Lokalplanen kan ses på Lokalplanportalen
Planen og klagevejledning kan også ses digitalt på Hovedbiblioteket - Dokk1 fra den 22. december 2022.
Lokalplanforslaget er godkendt på byrådsmødet den 14. december 2022.
I referatet fra byrådsmødet kan du se indstillingen og alle bilag.
Enhedslisten de Rød-Grønne kunne ikke tiltræde indstillingen og ønsker følgende mindretalsudtalelse medsendt:
”Vi tilslutter os ikke Lokalplan 1188 og heller ikke kommuneplantillæg 135 i den fremlagte udformning. Byggeriet er for højt. Det er ikke tilpasset omgivelserne. Det vil sammen med bygningerne i LP 1181 være alt for dominerende overfor de langt lavere bygninger på hjørnet af Nørreport og langs Kystvejen. Højen i den ellers åbne stueetage spærrer for udsyn fra Kystvejen til havet ved pier 3. Der er for lidt opholdsareal afsat til byggeriet.”
Jakob Søgaard Clausen (uden for parti) ønsker følgende mindretalsudtalelse medsendt:
”Jakob Søgaard Clausen ser skeptisk på projektets højde herunder forholdet til de historiske bygninger på den anden side af Kystvejen. Lokalplanen har desuden en udfordring med sammenhæng mellem by og bugt samt udsyn gennem bygningens underetage. Lokalplanen er endvidere udfordret på de grønne elementer. Jakob Søgaard Clausen opfordrer derfor aarhusianerne til at forholde sig til disse punkter i forbindelse med den offentlige høring.”
I henhold til § 10, stk. 2 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) er der truffet afgørelse om, at lokalplanen er omfattet af kravet om miljøvurdering, idet planen antages at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet. Miljørapporten er udarbejdet som en selvstændig rapport, der er fremlagt offentligt i samme periode som lokalplanforslaget.
Parallelt med planlægningen for lokalplan 1188 planlægges for naboarealet i lokalplan 1181. Sammen med forslag til lokalplan 1181 behandles forslag til kommuneplantillæg 135. Kommuneplantillægget er i overensstemmelse med Udviklingsplan for Indre Aarhus Ø og udlægger et nyt rammeområde 060302CY, som både lokalplan 1181 og 1188 ligger indenfor. Kommuneplantillægget forventes endeligt vedtaget, inden forslag til forslag til lokalplan 1188 fremsendes til politisk behandling med henblik på endelig vedtagelse. Med vedtagelsen af kommuneplantillæg 135 vil lokalplan 1188 være i overensstemmelse med kommuneplanen.
Kommuneplantillæg 135 er i høring indtil den 1. februar 2023
Hvis du mener at forslaget bør ændres, eller du i øvrigt har kommentarer til forslaget, bedes du indsende dit høringssvar - klik på knappen "Tilføj høringssvar" på denne side.
Du skal være opmærksom på, at alle indsendte høringssvar/bemærkninger er omfattet af offentlighedslovens regler. Det betyder bl.a., at enhver som udgangspunkt har ret til aktindsigt i alt det du skriver. Derudover vil alle høringssvar inkl. bilag blive offentliggjort på kommunens hjemmeside i forbindelse med den politiske behandling af sagen. Det betyder at navn, adresse, telefonnummer, mail og andre personlige oplysninger som du har oplyst i dit høringssvar, vil blive offentlig tilgængelig. Vi skal derfor opfordre til, at du tænker over hvilke personlige oplysninger du skriver i høringssvaret og at du, såfremt du er omfattet af adressebeskyttelse, gør os opmærksomme på dette.
Aarhus Kommune inviterer til orienterende borgermøde, for at fortælle om nye forslag til udviklingen på indre Aarhus Ø:
Mandag den 9. januar 2023 kl. 17:00 - 18:30
Se flere informationer om mødet samt hvordan du tilmelder dig på deltag.aarhus.dk/begivenheder
For lokalplanområdet som helhed kan der være fastsat bestemmelser om bl.a. formål, område og opdeling, anvendelse, udstykning, trafikforhold, teknisk forsyning, bebyggelsens omfang og placering, bebyggelsens udseende, opholdsareal, hegn og beplantning, støjforhold, særlige forudsætninger for ibrugtagen af ny bebyggelse, grundejerforening og tilladelser eller dispensationer fra andre myndigheder.
Fremlæggelsen af forslaget for offentligheden har den midlertidige retsvirkning, at der ikke må disponeres indenfor lokalplanområdet på en måde, der foregriber indholdet af den endelige plan. En eksisterende lovlig anvendelse af en ejendom kan fortsætte uændret. Disse midlertidige retsvirkninger gælder, indtil der er vedtaget og offentliggjort en endelig lokalplan, dog højst i et år fra tidspunktet for offentliggørelsen af forslaget. Efter udløbet af den tid, hvor forslaget er fremlagt for offentligheden, vil det være muligt for kommunen at fravige forbuddet og tillade, at en ejendom bebygges eller på anden måde udnyttes i overensstemmelse med lokalplanforslaget, hvis dette er i overensstemmelse med kommuneplanen, og der ikke er tale om et større bygge- eller anlægsarbejde.
H546
TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00