Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1172 Parkeringshus i Sydhavnskvarteret

Parkering, infrastruktur og personmobilitet i Aarhus

Fint med et parkeringshus på Sydhavnen.

Jeg mener, at vi - kommunen - skal stræbe mod, at det bliver enkelt at komme ind og ud af byen i bil. MEN ikke rundt i byen - dét er der ganske simpelt ikke plads til.

Dette bør være denne strategi, som al personmobilitet i Aarhus by udformes efter. Og en infrastruktur, som passer til - og promoverer - denne.

Konkret betyder det, at vi i byen har en række større parkeringshuse og -anlæg (gerne underjordiske), som bilister kan nå via markerede “korridorveje”. Både centrale og perifære anlæg.

Samtidig skal det være nemt og hurtigt at komme videre fra disse P-huse og P-anlæg. Dels med kollektive tranportform (bus, letbane, BRT-bus og shuttlebusser ved større events i byen / fx i Kongelunden). Og dels med cykel- og gangstier (cykel, løbehjul eller et lille medbragt el-køretøj).

En sådan strategi være i tråd med Byrådets beslutning at reducere CO2-udslippet og forureningen i byen. Og endvidere leve op til en række af FN’s 17 Verdensmål: 3, 7, 9, 11, 13 og 17.

Her udtaler jeg mig som privatperson, men samtidig er jeg tovholder for Tænketanken Aarhus Cykler - og jeg er sikker på, at Tænketanken gerne bidrager med konkrete idéer og forslag.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Svend B. Carstensen

Indsendt

02/02/2023 12:05

Sagsnummer

HS4540227

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H547

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00