Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1172 Parkeringshus i Sydhavnskvarteret

I direkte strid med klimaplanen

Dette parkeringshus står i direkte strid med kommunens ambitioner om at reducere 79.000 tons CO2 inden 2030. Det er både intuitivt åbenbart og, erfaringsmæssigt bevist, at mere bilinfrastruktur fører til flere biler! Hvis byrådet tager deres egen målsætning seriøst, så burde pengene bruges på at skabe bedre muligheder for kollektiv transport og bløde trafikanter.

Det kommer til at kræve politisk ambition og viljestyrke for at komme de 79.000 tons reduktioner nær, det kommer også til at kræve opfindsomhed og nye løsninger. Men vi kommer ikke udenom, at vi til trods for innovationer bliver nødt til at reducere det antal personbiler der kører i Aarhus Kommune.

Oprettelsen af 800 (!) nye parkeringspladser er netop ikke dette, men bare en fortsættelse af business-as-usual byplanlægning, hvor biler er den vigtigste størrelse i bybilledet.

Aarhus Kommune praler af at være en af verdens mest ambitiøse kommuner inden for grøn omstilling, så lad os tage vores eget løfte alvorligt og omprioritere vores midler til reelle reduktioner i transportsektoren.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Ludger Albert Moser

Indsendt

27/02/2023 18:11

Sagsnummer

HS0444884

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H547

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00