Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1172 Parkeringshus i Sydhavnskvarteret

Udnyt muligheden, ikke brug den på p-huse

Helt konkret, er der ikke noget logisk ræsonnement for at bygge et stort parkeringshus, med henblik på den klimaplan, i har budgetteret med.
Med byplanlægningen, der allerede er på vej på et sidespor, med den nye havneudvidelse, vil det kun give mening at bruge dén her mulighed, for at tage et grønt valg for Aarhus. Sætte handling bag de ord, som lige nu bruges til at brande Aarhus som en grøn by. Med “Go green with Aarhus” er det en decideret hån for byens borgere og omtale at opføre et nyt p-hus, som kommer til at virke modsat på målet om, at trække flere bilister ud af byen og op på cyklen i stedet.
Der bliver på Aarhus kommunes hjemmeside brystet sig af stærke initiativer om borgens adfærd. Der bliver blandt andet skrevet “De næste skridt kræver en stor omstilling af vores teknologi og adfærd – særligt inden for transport og energiforbrug.” - citat slut.
Hvis det skal gøres nemt for aarhusianerne at træffe de grønne valg, er det uden tanke for fremtiden og selv samme idé, at placere et p-hus så centralt som Sydhavnen.
Specielt med tanke på, at der vil komme mange kontorpladser og fremtidige arbejdspladser, ville en fremmelse af offentlig transport til selvsamme lokation, ville gøre det nemmere for borgere at tage offentlig transport og en naturlig formindskelse af CO2 udledningen. Samtidigt vil det indirekte kommunikere at Aarhus kommune faktisk prøver at nå i mål med klimamålene for 2030. Det andet virker nærmest som en modstand
Lige nu virker det ret uambitiøst for den grønne omstillings perspektiv at bygge et stort p-hus, som vil fremme transportmæssig udledning. Det er trods alt den andenstørste nødvendige reduktion, hvis man tager udgangspunkt i jeres egen model fra 2021-2024 - planen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Magnus Dvinge Prøsch

Indsendt

06/03/2023 21:14

Sagsnummer

HS3563923

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H547

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00