Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1172 Parkeringshus i Sydhavnskvarteret

Hvad vil vi med Aarhus - grå og larmende eller grøn og attraktiv?

Hvordan hænger dette forslag sammen med kommunens egen klimaplan, hvor der står, at transport er den største udfordring for at nå målet om CO-neutralitet i 2030? Hvorfor skal vi så til at invitere flere biler ind i byen?
Og hvordan bidrager forslaget med løsninger ind i de vilde problemer om klima og bæredygtig vækst?

Hvad vil vi med Aarhus? Være en gammeldags, grå og støjende provinsby, som aldrig helt lykkedes med den grønne omstilling eller en visionær, bæredygtig by med grønne områder, hvor det er mennesket og natur (og ikke bilerne), som fylder i bybilledet?

Hvis vi skal bremse klimakrisen, skal deleøkonomi meget mere i fokus. Vi skal bl.a. deles om vores køretøjer. og måske endda der snart kommer selvkørende biler. Så forhåbentligt får vi ikke brug for et p-hus til 800 biler, som bare holder stille og optager attraktiv plads i Aarhus midtby. Men som Byråd er I med til at skabe behovet - så kære Byråd:
Fokuser i stedet på at skabe og understøtte forudsætningerne for den grønne omstilling og fremtidens attraktive, moderne by. Udbyg de gode muligheder for offentlig transport, delebilsordninger og samkørsel til de arbejdspladser, som ligger ved Sydhavnen.

Overvej også lige hvor meget mere trængsel, støj, fare, luftforurening og CO2-udslip, 800 p-pladser vil medføre. Og hvad vi ellers kunne bruge den plads til, hvis vi havde det gode, bæredygtige byliv i fokus.

Vær modige og visionære- dét er de beslutninger, vi træffer i disse år, som afgør, hvordan klimakrisen udvikler sig. Vi skal stadig nå at stoppe de værste konsekvenser. Om 5 år vil I som Byråd blive vurderet på, om I var modige og træf de visionære, grønne beslutninger eller ej.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jonas Panduro

Indsendt

12/03/2023 15:32

Sagsnummer

HS6521238

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H547

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00