Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1172 Parkeringshus i Sydhavnskvarteret

Parkeringshus

Hvis der skal parkeres på havnen har bilen allerede kørt og dermed støjet og udledt CO2 og partikler tværs gennem Aarhus. De kilometer kunne spares, hvis bilen parkeres udenfor den ydre Ringvej og kollektiv trafik eller cykel benyttes herfra.
Der er ingen chance for, at vi destabiliserer klimaet mindre, hvis vi fortsætter med at favorisere privatbilisme, og beregninger viser, at hver cyklet kilometer sparer samfundet for mindst 0,5 kr. og måske endda 8 kr.
Biltrafik medfører udover destabilisering af klimaet også store lidelser og store økonomiske samfundsomkostninger som følge af tilskadekomne og invaliderede. Trafikulykker medfører ofte invaliderende smerter og splittede familier, og privatbilisme er årsag til kroniske og livsforkortende sygdomme på grund at støj- og partikelforurening. Bildæk står for en enorm mængde af microplastudledning, og privatbilisme muliggør mange former for tyverier og transport af stjålne varer, som belaster politiet og koster den enkelte via skatter og i forsikringspræmier.
Set i forhold til kollektiv trafik og cyklisme er satsning på privatbilisme defor indlysende dårligt købmandsskab. Lad os starte med - at stoppe med at opfordre til at køre bil i Aarhus, og lave cykleparkering ved banegraven i stedet for bilparkering på havnen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Bjarne

Indsendt

13/03/2023 11:22

Sagsnummer

HS3831176

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H547

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00