Gå til hovedindhold

Høringssvar

Regulativ for husholdningsaffald og Regulativ for erhvervsaffald

Nyt affaldsregulativ

Vedr. H548 –
HØRINGSSVAR VEDR. FORSLAG TIL REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD I AARHUS KOMMUNE


På vegne af Grundejerforeningen Vejlby Fed (GVF) gives hermed høringssvar vedr. Aarhus Kommunes forslag til nyt regulativ for husholdningsaffald.
Det skal understreges, at GVF repræsenterer menige borgere, der ikke har specifik faglig indsigt på området. Til gengæld er vi i sagens natur alle daglige brugere af de kommunale affaldssystemer, og vi har generelt den største forståelse for, at vi som borgere skal leve op til lovgivningens krav om sortering og genanvendelse af husholdningsaffald.
Dette høringssvar bygger på vores daglige erfaringer og vores vurdering af de ændringer, der lægges op til i forslaget til affaldsregulativ.

Forslag
Vi finder, at en lang række forhold vedr. det foreslåede regulativ fremstår uklart og uoplyst, og vi savner holdbare begrundelser for en del af de ændringer, der lægges op til.
Vi skal derfor foreslå Aarhus Kommune at standse beslutningsprocessen vedr. indførelse af det nye affaldsregulativ, mens følgende undersøges nærmere:

- Hvordan har andre store byer tacklet kombinationen af skærpede krav til sortering (flere fraktioner) og bevarelse/udbygning af anlæg til mobilsug og centralsug?
- Hvorfor kan de valgte løsninger ikke anvendes i Aarhus?

Og endelig:

- Mange af de beskrevne udfordringer kan reduceres eller fjernes, hvis Aarhus vælger at etablere en løsning med farveseparerede poser til de forskellige fraktioner, som man har besluttet i bl.a. Aalborg Kommune og i Oslo. Denne ordning kan spille sammen med alle de kendte indsamlingsordninger og antageligt spare meget store ressourcer til nedgravning af affaldsbeholdere m.v.

Vi vil hermed opfordre Aarhus Kommune til at sætte den planlagte proces vedr. nyt affaldsregulativ på pause og gennemføre en nøje vurdering af mulighederne for at etablere et affaldssystem med farveseparering. Det vil fjerne den tvivl, der er opstået omkring de valgte løsninger og give Aarhus Kommune chancen for en fremtidssikret affaldsløsning.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Grundejerforeningen Vejlby Fed

Indsendt

07/03/2023 16:46

Sagsnummer

HS4460340

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Klima
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H548