Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1184 - Udvidelse af Bånlev Biogas, Trige

Udvidelse af Bånlev biogasanlæg ved Spørring

Jeg henviser til tidligere svar fra juni 2021.
Siden er vi dog blevet klogere med hensyn til lugtgener. Vi forventer at slippe for lugtgener efter udvidelsen, hvilket vi er meget glade for.
Dog mener vi at trafikproblemerne er stigende og endnu mere stigende med mere tung trafik til og fra biogsanlægget. Der bør foretages trafiksikkerhedsmæssige ændringer ved Randersvej, disse ændringer skal vurderes sammenhængende for strækningen fra Trige forbi Spørring til Ødum og tage højde for alle de trafikudfordringer, der uvægerligt vil opstå som følge af udvidelsen af Bånlev, udvidelsen af transformatorstationen, etblerering af solceller og byudvidelsen af Spørring mod nord.
Vi mener at der bør plantes et bredere bælte af planter øst for biogasanlægget for at gøre reaktortankene mindre synlige, end i den fremlagte plan.
Siden vores svar fra juni 2021 har vi opnået et samarbejde med medarbejdere fra Århus kommune, hvilket vi ser som en imødekommelse af de sidste to afsnit af vores udtalelse fra 2021. Samtidigt har vi et glimrende samarbejde samarbejde med Driftsleder Henrik Kofoed Pedersen. Denne imødekommenhed fra Århus kommune og Nature energi har gjort, at vi ikke modsætter os udvidelsen af Bånlev, forudsat at de trafikale problemer bliver løst tilfredsstillende.
Vi ser frem til et fortsat samarbejde og en acceptabel løsning på de trafikale problemer.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Spørring Borgerforening

Indsendt

11/05/2023 22:42

Sagsnummer

HS7194146

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Trige - Spørring
Hørings-id

H565

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00