Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1184 - Udvidelse af Bånlev Biogas, Trige

Indgår produktionsanlægget i AaK, energiforsynings-/affaldsstrategi m.v.

1) I hvilket omfang har der været drøftelse mellem Aarhus kommune og/eller Kredsløb om at det påtænkte anlæg skal/kan indgå som et element i Kommunens / Kredsløbs energiforsynings- og/eller affaldsstrategi?
Hvis der har været sådanne – eller lignende drøftelser bedes dagsorden og evt. beslutninger /resultater af drøftelserne oplyst.

2) Har Aarhus kommune nærmere detaljer om, hvilken typer og mængder biomasse, der forventes tilført til anlægget og de resulterende affaldsmængder og typer? ( Et biogasanlæg , der behandler 700.000 tons biomasse, vil – med det gennemsnit af råvarer, som hidtil er brugt i Danmarks totale biogas produktion – producere omkring 850.000 GJ og under det halve, hvis råvarerne hovedsageligt er gylle. Biomasse-Industriaffald er ofte meget energiholdigt (= stor metanproduktion/ton)og giver derfor et stort incitament for ejerne til at erhverve sig affaldet og indkassere stor støtte).
Vil Kommunen sikre at der føres en udvidet kontrol med tilførte mængder industriaffald, så Kommunen ved spild, tab, fejlkoblinger o.a., hurtigt kan få et kvalificeret skøn over særligt forurenende råvarer, der kan ende i vandmiljøet.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Uffe Rasmussen

Indsendt

24/05/2023 10:03

Sagsnummer

HS5652514

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Trige - Spørring
Hørings-id

H565

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00