Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

AIDSFONDET/Checkpoint

En direkte måde for Aarhus Kommune at støtte tiltagene ifbm. sundhed og trivsel, kunne være at støtte Aidsfondets klinikker, Checkpoint økonomisk.

Den aarhusinske klinik er pt. truet med nedskæringer på personale og åbningstider, trods ufattelige mange (og stigende) antal årlige tests, da AIDS fondet kæmper for at komme på finansloven (hvilket er fuldstændig hovedløst de ikke allerede er)

Hos checkpoint er det muligt at komme og få både forebyggende information, behandling og reelle tests for diverse seksuelt overførte sygdomme for ALLE under 30, og specielt LGBTQIA+ personer der ofte enten ikke føler sig set/hørt/anderkendt eller direkte udskammet/misgendered his privat praktiserende læge eller sundhedsvæsenet.

De ligger inde med specialiseret viden om behandling og behov for flere marginaliserede befolkningsgrupper de har arbejdet med i en lang årrække.

Checkpoints klinikker I København bliver delvist finansieret af Frederiksberg Kommune, for det fuldstændigt uundværlige og gode tilbud det er - det kan vi godt spæde til i aarhus også, og unde vores LGBTQIA+ borgere.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sigurd Hougaard

Indsendt

03/04/2023 21:54

Sagsnummer

HS9152670

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Sundhed og trivsel
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H566