Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Styrket seksuel sundhed for unge - Inddrag Checkpoint!

For at kunne styrke seksuel sundhed for unge som handlingsplanen ligger op til, vil det være en god, praktisk og nem løsning at medfinansiere AIDS-fondens tilbud "Checkpoint", som allerede den dag i dag tilbyder seksuel rådgivning, test og er i øjenhøjde med målgruppen (16-30 årige).

Checkpoints klinik i København og Frederiksberg bliver delvist medfinansieret af de respektive kommuner, og det samme kan/bør Aarhus Kommune også gøre, for at opnår målsætningen om, at Aarhus skal være en tryg by for alle.

Checkpoint er ikke kun for LGBTQ+-personer, men også for hetero-normative unge, der ikke ønsker at gå til egen læge ifm. test af kønssygdomme. Dette gør, at Checkpoint skaber rammerne for at være bevidst om sin seksuelle sundhed for alle unge i Aarhus.
Derudover er Checkpoint nødt til den dag i dag, at afvise op til 25 personer om ugen, da de ikke har kapaciteten til det. Det er 25 personer, der kan have en seksuel sygdom, som ikke bliver opdaget - hvilket ikke harmonere med "Aarhus skal være en by, hvor alle trives og er trygge".

Ved at have Checkpoint med i handlingsplanen mere aktivt, vil Aarhus Kommune kunne opfylde mange af dens handlingsplans punkter.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Kasper Gregersen

Indsendt

04/04/2023 09:27

Sagsnummer

HS8125216

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Sundhed og trivsel
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H566