Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Høringssvar

Først og fremmest tillykke med den flotte LGBT+ politik og handleplan. I LGBT+ Danmark har vi længe ment, at kommunerne bør gå forrest og tage ansvaret for den borgernære service, så den også er inkluderende for LGBT+ personer, og der er mange gode takter i den fremlagte politik og handleplan. Vi kan forstå, at Aarhus Kommune skal spare, og nedenfor har vi derfor et par tilføjelser, der kan hjælpe til at realisere nogen af målene med lidt færre midler end lagt op til i handleplanen:

I forhold til skoleområdet, så kan vi tilføje, at der allerede er udviklet et godt materiale som er betalt af Undervisningsministeriet til lærere, der gerne vil arbejde med at skabe tryggere læringsrum for LGBT+ elever. Det er gratis at anvende og kan findes her: https://lgbt.dk/undervisningsmateriale/

I forhold til etablering af LGBT+ netværk på arbejdspladser, så vil det være mindre omkostningstungt at melde sig ind som virksomhedsmedlem hos LGBT+ Danmark - der er afsat 75.000 til etablering af et LGBT+ netværk - melder man sig ind som virksomhedsmedlem (for max. 29.500,- men mindre hvis man mindre end 250 ansatte), så er det en del af pakken, at man får stillet materiale og alt andet til rådighed. Der er jo ingen grund til at opfinde den dybe tallerken to gange ;-)

Derudover - så er det overordnet prisværdigt at Aarhus Kommune påtager sig ansvaret for deres LGBT+ borgere med en politik og en handleplan for området - vi håber den vil være til inspiration for mange andre kommuner i landet.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

LGBT+ Danmark, v./Susanne Branner Jespersen

Indsendt

08/04/2023 10:48

Sagsnummer

HS9822705

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Sundhed og trivsel
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H566