Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Høringssvar fra Studenterrådet ved Aarhus Universitet vedr. LGBT+ politik og handlingsplan

Mange tak for at tage diskrimination, utryghed og LGBT+ personer seriøst. Det sætter vi i Studenterrådet ved Aarhus Universitet stor pris på. I dette høringssvar vil vi komme med vores korte kommentarer til handlingsplanens punkter.

1. Vi er generelt rigtig glade for et øget fokus på tryghed og trivsel blandt LGBT+ personer i Aarhus. Vi vil gøre kommunen opmærksom på, at der allerede er rigtig mange eksisterende tilbud, som kan udvides, hvis der gives øget finansiering. Vi ønsker derfor at der tjekkes mere op på dette, og støttes op om de initiativer, som borgerne i Aarhus allerede har taget, som kan vokse, hvis de støttes af kommunen og opfordres til at udvide deres projekter.
Tryghed betyder enormt meget for os, og vi oplever fortsat diskrimination af LGBT+ personer og andre minoriteter i nattelivet og utryghed i gadebilledet. Derfor vil vi gerne sikre, at der også kommer et fokus på gadebelysning, antidiskrimination blandt dørmænd og billig, tilgængelig offentlig transport – også om natten og i hverdagene.

2. Studenterrådet ved Aarhus Universitet sætter stor pris på et øget fokus på respekt og plads til alle, og støtte op om dette fokus. Vi ønsker et kommunalt system, hvor det er muligt at optræde som det køn, man identificerer sig som, og derfor er det enormt vigtigt at få tilpasset standardbreve og portaler til at være inkluderende for alle. Det er ikke svært at sikre kønsneutralitet i sproget på sådanne sider, og vi ser det gerne ske før hellere end siden. Vi håber kommunen også vil presse på, for at andre dele af det offentlige system ændrer praksis og sikrer inklusion over for alle forskellige køn, seksualiteter, familieformer og lign.

3. Det er et kæmpe stort problem, at mennesker diskrimineres i både uddannelses- og arbejdsliv. Vi ved, at det er svært at få arbejde eller klare sig godt i uddannelsessystemet, hvis man er åben omkring køn og seksualitet, og det skal der arbejdes imod. Derfor håber vi også, at vi kan få sikret mere anonyme ansøgningsprocesser, samt et øget fokus på diversitet i ansættelsesudvalg i kommunen. Ydermere er det vigtigt, at dimittender mødes af åbenhed på jobcentret, samt får rådgivning i og tilbydes samtaler omkring hvordan vi håndtere denne ulighed i arbejdsmarkedet, så det ikke alene ligger på skuldrene af LGBT+ personen. Ydermere er det vigtigt at sikre sig en udvikling mod et mindre diskriminerende ansættelsessystem generelt og en indsats for at støtte de organisationer, der understøtter unge under uddannelse og i uddannelsessøgning, som kan blive ramt af diskrimination.

Tusind tak for at tage problemstillingen seriøs. Vi ser frem til at færre mennesker flytter fra Aarhus grundet diskrimination, usikker og ulige adgang.

Mvh
Studenterrådet ved Aarhus Universitet
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Oliver Mølgaard Gertsen

Indsendt

23/04/2023 10:10

Sagsnummer

HS1538916

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Sundhed og trivsel
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H566